Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 12:37

Τι δήλωσε ο Β. Κικής στο veto fm για το Ηλιακό ποδήλατο, πότε θα βγεί στην παραγωγή.

hliakopodilatoΈνα πρωτοποριακό ποδήλατο που στις δύσκολες περιστάσεις θα μπορεί να κινείται με την βοήθεια του ήλιου, παρουσίασε χθες στη Κοζάνη στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου τεχνολογικής Έρευνας δυτικής Μακεδονίας καθηγητής Β. Κικής. Το ηλιακό ποδήλατο όπως εξήγησε ο κ. Κικής μιλώντας στο vetofm ..

βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής και αυτήν την περίοδο ''προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο βέλτιστο επίπεδο το φωτοβολταϊκο πάνελ που θα προσφέρει την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ στον αναβάτη για τις δύσκολες ανηφόρες''. Ο κ. Κικής επισήμανε οτι ''συνεργαζόμαστε με Γερμανούς, Ελβετούς και Κινέζους, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εφυής ενέργεια» και η δική μας ιδέα σε αυτή την πολυεθνική επιστημονική ομάδα ήταν να προσθέσουμε στο ποδήλατο το φωτοβολταϊκο πάνελ''. Το ηλεκτρικό ποδήλατο διαθέτει κινητήρα 250 W, μπαταρία 37 volt και το ηλιακό πάνελ που θα έχει την μορφή προστατευτικού καλύμματος.

 

Σε ένα χρόνο περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και το ηλιακό ποδήλατο θα μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμη και στην αγορά. Ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση ενος επιχειρηματικού εχγειρήματος έδειξε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής τράπεζας δυτικής Μακεδονίας Π. Αποστολίδης.

Η συνέντευξη του Β. Κική στο vetofm

{mp3}110923_kikispodhlato{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 12:47