Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 17:44

Ο Αρίστος Δοξιάδης και το Δίκτυο pro-tasis στο Veto91fm (audio)

Ο Αρίστος Δοξιάδης και το Δίκτυο pro-tasis στο Veto91fmΣτο Veto 91.0 fm και στην εκπομπή «Έλικας» με τον Νίκο Μάστορα Γκουλέμα μίλησε ο γνωστός οικονομολόγος κ. Αρίστος Δοξιάδης. Η κουβέντα έγινε με αφορμή την εκδήλωση του Δικτύου pro-tasis την ερχόμενη Τετάρτη, 19:30 στο Κοβεντάρειο Κοζάνης, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και ο συντονιστής θεματικών ενοτήτων του δικτύου pro-tasis κ. Κώστας Καραμάρκος.

Ο κ. Δοξιάδης αναφέρθηκε στο οικονομικό μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας διαπιστώνοντας πως πρόκειται για ένα μοντέλο που συγκεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από μία επιχείρηση (ΔΕΗ) με αποτέλεσμα η τύχη αυτής της μίας επιχείρησης να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη την περιοχή, θέτοντας σαν μεγάλο στοίχημα για την περιοχή την διαφοροποίηση του στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δοξιάδης τόνισε την ανάγκη για αλλαγή της επιχειρηματικής νοοτροπίας στην χώρα υιοθετώντας σε μεγαλύτερο βαθμό το στοιχείο της εξωστρέφειας, ενώ μίλησε και για ανάγκη μετατόπισης ενός μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της χώρας από την εσωτερική αγορά σε πρωτογενής και δευτερογενής δραστηριότητες.

Τέλος αναφερόμενος στην σημερινή οικονομικοπολιτική συγκυρία επέκρινε τον μίγμα λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση, λέγοντας πως ναι μεν η λιτότητα ήταν αναπόφευκτη λόγω των στρεβλών δομών της οικονομίας μας, αλλά το μίγμα της θα μπορούσε να ήταν αρκετά διαφορετικό και περισσότερο προσανατολισμένο σε αναπτυξιακή λογική.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Αρίστου Δοξιάδη στο Veto91fm

{mp3}110926_Doxiadis_Mastoras_Protasis{/mp3}

 

  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 17:55