Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 13:17

''ΟΧΙ στο κλείσιμο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας'', φώναξαν εκατοντάδες εργαζόμενοι (φωτο) (audio)

aperg4plakatΤον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αρχαιολόγοι του μουσείου της Αιανής και της Λ' Εφορίας προϊστορικών μνημείων από την ψήφιση του aperg16πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση της λ' εφορίας που εδρεύει στο Ν. Κοζάνης κα την μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στην περιοχή. Η Αρχαιολόγος Κ. Αναγνωστοπούλου μίλησε στο veto fm για τους κινδύνους που θα υπάρξουν

από την συρρίκνωση των Αρχαιολογικών υπηρεσιών στην δυτική Μακεδονία. Σημείωσε ότι τίθεται εν αμφιβόλλω το ανασκαφικό έργο που τρέχει στην περιοχή και έχει προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Αποκάλυψε ότι από την εργασιακή εφεδρεία θα φύγουν από την υπηρεσία πολύτιμες δυνάμεις που βρίσκονται σε καίριες θέσεις όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά και αλλού. Το Αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής σήμερα και αύριο θα παραμείνει κλειστό.

 

Ένα από τα πολυπληθέστερα μπλοκ στην συγκέντρωση και πορεία που έγινε σήμερα στην Κοζάνη ήταν των αρχαιολόγων  και των εργαζομένων στις ανασκαφές στο Ν. Κοζάνης. Εννιακόσιοι πενήντα εργαζόμενοι δουλεύουν στο ανασκαφικό έργο στο Ν. Κοζάνης και στο Ν. Γρεβενών. Από το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας φαίνεται ότι κινδυνεύει ακόμη και η προϊσταμένη της Λ' Εφορίας και του Μουσείου Αιανής κ. Γεωργία Καραμήτρου.

Η αρχαιολόγος κ. Αναγνωστοπούλου στο vetofm

{mp3}111019_anagnostopoyloyarxaiol{/mp3}

aperg5plakaperg6plakaΟι εργαζόμενοι της Λ΄ ΕΠΚΑ Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν αμέτοχοι στηaperg17 διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τον εξευτελιστικό, αναξιοπρεπή και παντελώς άδικο διωγμό αυτών που εμπνεύστηκαν, εργάστηκαν σκληρά και υλοποίησαν το τεράστιο αυτό έργο.
και ζητούν:
 Να μην ψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο της φτώχειας και της διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
 Να εξαιρεθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία από την διαθεσιμότητα και την «εφεδρεία» γιατί καταργεί με την «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» έμπειρους υπαλλήλους που έχουν προσφέρει – με πενιχρούς μισθούς – έργο χρόνων στην προστασία των μνημείων.
 Να μην καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και τα αξιοκρατικά επιλεγμένα στελέχη.
 Να στελεχωθούν πλήρως όλες οι Υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, να καταργηθεί άμεσα το 24μηνο για την παραπέρα ανάπτυξη και λειτουργία των Υπηρεσιών.
Απαιτούμε τα ελάχιστα που περιφρουρούν και διασφαλίζουν την ύπαρξη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία στη Δυτική Μακεδονία ήταν από πάντα υποστελεχωμένη και βασίστηκε αποκλειστικά στην αυταπάρνηση των εργαζομένων. Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για όλους και τη δουλειά δεν μας τη χάρισε κανείς.
Εργαζόμαστε μόνο για το Εθνικό και Δημόσιο καλό

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 17:23