Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 12:19

Την καθιέρωση του Γεωπόνου-συμβούλου στα προγράμματα του υπουργείου Γεωργίας ζητά ο Γεωπονικός σύλλογος καi το ΓΕΩΤΕ. (audio)

agrosΟ πρόεδρος του Γεωπονικού συλλόγου Ν. Κοζάνης κ. Δ. Σιόγκας μιλώντας στο vetofm, τόσισε την αναγκαιότητα να θεσμοθετηθεί η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης  και ιτεχνογνωσίας στις προτάσεις που θα υποβάλλουν οι βιοκαλλιεργητές στο πρόγραμμα που θα βγάλει στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Γεωργίας. 

''Η «χαλαρή» αντιμετώπιση από το πρόγραμμα στο συγκεκριμένο θέμα θα έχει σαν αποτέλεσμα την ελλιπή ενημέρωση των βιοκαλλιεργητών, την υποβολή προτάσεων με περιεχόμενο αμφιβόλου ποιότητας και επιστημονικής ορθότητας, την έλλειψη παρακολούθησης των εκμεταλλεύσεων με αποτέλεσμα τις πιθανές παρεκκλίσεις τους από τους στόχους του προγράμματος'', σημείωσε ο κ Σιόγκας.
Σε άλλο επισήμανε οτι ''η εξαίρεση ενός φορέα με καταρτισμένο - εξειδικευμένο προσωπικό, πλούσια τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων, με παράλληλη ανάθεση των καθηκόντων σε έτερο φορέα που παρουσιάζει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και τεχνογνωσίας δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό στην παροχή υπηρεσιών και καθοδήγησης προς τους ενδιαφερόμενους από την πλευρά της Πολιτείας''.

 

Ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου κ. Σιόγκας στο vetofm

{mp3}111024_siogkasgeoponos{/mp3}

Για τους παραπάνω λόγους οι γεωπόνοι και το ΓΕΩΤΕ ζητουν:
1. Επειδή η Αγροτική Ανάπτυξη όπως αυτή εξυπηρετείται από την υλοποίηση των προγραμμάτων Βιολογικής Γεωργίας και Βιολογικής Κτηνοτροφίας είναι διπλά ζημιωμένη.
2. Επειδή άμεσα απαξιώνεται το προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών και απενεργοποιείται το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ενώ θα μπορούσαν με τον σωστό σχεδιασμό, ουσιαστικά να προσφέρουν στην ομαλή εφαρμογή των προγραμμάτων και στην ανάταση της Αγροτικής Παραγωγής.
το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης και η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παρ. Δυτικής Μακεδονίας, σας ζητάμε να επαναπροσδιοριστεί και τελικά να καθιερωθεί ο ρόλος του γεωπόνου – συμβούλου σε αυτά τα προγράμματα καθώς και να ανατεθεί η υλοποίηση των προγραμμάτων αποκλειστικά στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 12:34