Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2011 03:58

Ψήφος εμπιστοσύνης με 153 "Ναι" - Γ. Παπανδρέου: "Προχωρώ στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας" - Δεν συμμετέχει καν στις διαδικασίες ο Σαμαράς, επιμένει σε εκλογές άμεσα (videos)

koinovoulioΤη ψήφο εμπιστοσύνης με 153 "ναι" εξασφάλισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά και την ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος διαμήνυσε ότι "η ψήφος εμπιστοσύνης είναι εντολή για διαμόρφωση κυβέρνησης συνεργασίας", σημειώνοντας: "Αύριο θα επισκεφθώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προχωρήσω σε διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για να προχωρήσω σε μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας. Να συμφωνήσουμε από κοινού για πρόσωπα,

τη σύνθεση, ακόμα και για τον επικεφαλής".

 

"Η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι εγγυητής του πλούτου και των συμφερόντων του ελληνικού λαού", τόνισε, συμπληρώνοντας: "Τώρα είναι η ώρα να συνεργαστούμε. Μίλησα συνεχώς για συνεργασία και μετεκλογικής συστράτευσης. Το τελευταίο που με νοιάζει είναι η καρέκλα".

"Αν με τις πράξεις μου μπορώ να συμβάλλω δεν θα διστάσω σε αυτό που πρέπει. Με τις πράξεις μου θέλω να στείλω ένα καθαρό μήνυμα. Και ο πολιτικός κοιτά πρώτα το συμφέρον του τόπου, είναι Έλληνας που κοιτάει τον τόπο", είπε και σημείωσε: "Αν με τις πράξεις μου μπορώ να στείλω ένα μήνυμα, ότι η χώρα αυτή αξίζει, η νέα γενιά να μην φεύγει στο εξωτερικό- να μείνει εδώ, να παλέψει να την αλλάξει-, τότε θα έχω κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο στα 30 χρόνια της πολιτικής μου ζωής".

"Παιχνίδια δεν παίζω. Το πολιτικό κόστος και τις ευθύνες μου το αναλαμβάνω. Η παράδοση της οικογένειας μου δεν μου επιτρέπει κάτι διαφορετικό: Από τον Γεώργιο Παπανδρέου κληρονόμησα ένα ρολόι, από τον πατέρα μου Ανδρέα Παπανδρέου το όνομα μου", πρόσθεσε.

"Απευθύνομαι και στους ξένους ηγέτες και τους εταίρους μας. Πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια και σταθήκαμε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε κοινό αγώνα και θα δώσουμε", επισήμανε.

Και κατέληξε: "Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να έχει η χώρα κυβέρνηση ικανή, για να έχει μία κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι θα βαδίσουμε μπροστά και θα τα καταφέρουμε".

Το πλαίσιο της πρότασης Παπανδρέου:

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί ένας "οδικός χάρτης" προτού υπάρχει η προσφυγή στις εκλογές:

-Επιβεβαιώνουμε στους εταίρους ότι θα κάνουμε όλα όσα πρέπει.
-Δηλώνουμε ότι το πακέτο θα στηριχθεί από κυβέρνηση συνεργασίας.
- Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι εντολή για τη διαμόρφωση κυβέρνησης συνεργασίας.
- Διασφαλίζουμε το ταχύτερο δυνατό την 6η δόση.
- Αρχίζουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πακέτο που θα ψηφιστεί με πλειοψηφία 180 βουλευτών.
- Διαμορφώνουμε το πλαίσιο για το νέο PSI, που μας μειώνει το χρέος κατά 100 δισ. ευρώ.
- Ολοκληρώνουμε όλες τις διαδικασίες ως τις αρχές του 2012 ώστε να εξασφαλίσουμε νέο δάνειο.
- Αυτό το πακέτο τελικά πρέπει να κριθεί από τον ελληνικό λαό αφού έχει υλοποιηθεί.

{youtubejw}M1VR2XHEARM{/youtubejw}

"Ύψιστη προτεραιότητα"

"Είναι εθνική προτεραιότητα να εφαρμόσουμε τη συμφωνία", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας: "Πετύχαμε μία συμφωνία που μας παρέχει ασφάλεια και σιγουριά, που μας επιτρέπει να διαγράψουμε ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας το επόμενο διάστημα, μας επιτρέπει να χτίσουμε την Ελλάδα της σιγουριάς και της ανάπτυξης".

Υπογράμμισε δε ότι "η συμφωνία δεν συνεπάγεται μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 50%. Η συμφωνία αυτή μας δίνει μία τεράστια ευκαιρία, ίσως την τελευταία, να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας σε νέα βάση. Δεν πρέπει να πάει χαμένη. Θα είμαστε ιστορικά υπόλογοι".

"Τα αυτονόητα"

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε αναφορά σε κάποια "αυτονόητα": "Οι αλλαγές είναι σημαντικές. Απαιτούν τη συμμετοχή των πολιτών. Όμως όταν χρησιμοποιούνται φράσεις όπως "προδότες" και "πιόνια" κάποιοι δίνουν στο λαό το δικαίωμα να απέχει, ακόμα και να μην πληρώνει. Αυτό προκαλεί ανομία, οδηγεί στην πόλωση και τη σύγκρουση. Επιτέλους να βάλουμε κανόνες σε αυτή τη χώρα, ώστε να μην ξεφεύγουν οι ισχυροί".

"Μαζεύω επί μήνες όλα αυτά τα σπασμένα"

"Εδώ και 24 μήνες έδωσα, μόνος από την πολιτική ηγεσία της χώρας, μάχη άνευ προηγούμενου για να σωθεί η χώρα. Μόνος με στήριξη μόνο από τον λαό και την κοινοβουλευτική ομάδα ΠΑΣΟΚ, με μία αντιπολίτευση ανεύθυνη και φυγόπονη, και ένα κομμάτι του συστήματος που το ενδιαφέρει η επιβίωση του συστήματος. Μήπως εγώ διπλασίασα το χρέος ή μήπως ήταν η ΝΔ", τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Πληρώνουμε το λογαριασμό δεκαετιών αμεριμνησίας" και "μαζεύω μήνες τώρα τα σπασμένα", είπε και καταλόγισε ευθύνες σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά κυρίως της πενταετίας 2004-2009.

"Αυτά που ζουν οι Έλληνες, θέλουν κάποιοι να τα ξεχάσουν. Γι' αυτό τρέχουμε, πρώτος εγώ, και οι συνάδελφοι υπουργοί εδώ και μήνες. Πληρώνουμε το λογαριασμό δεκαετιών", υπογράμμισε.

"Εμείς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σηκώσαμε ένα σταυρό, που δεν μας ανήκε για τα πρόσφατα ελλείμματα και την αναξιοπιστία της χώρας. Να χτυπηθούμε με ένα κατεστημένο που ήταν απέναντι μας ή και στα δικά μας σπλάχνα", σχολίασε. Και συμπλήρωσε: "Δεν αρκεί μία Κοινοβουλευτική Ομάδα μόνο. Χρειάζεται ευρύτερη στήριξη".

"Γι' αυτό ήθελα το δημοψήφισμα"

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης του να προτείνει δημοψήφισμα, λέγοντας ότι αυτό θα παρείχε την απαραίτητη στήριξη: "Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν σίγουρο το ναι, διότι είναι προς το συμφέρον του λαού η στήριξη των αποφάσεων. Είναι περίεργο ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν απέναντι, μιλούσαν για τυχοδιωκτισμό. Τι φοβόντουσαν;"

Και συνέχισε: "Μόλις πήραμε την απόφαση αυτή, που συντάραξε τις αγορές, που τους λέγαμε ότι ακούστε υπάρχει και ο λαός, πολλοί από τη δεξιά και την αριστερά μας λέγανε ότι έπεσαν οι αγορές. Πρέπει όλοι να πουν, και το G20, ότι υπάρχουν και οι λαοί".

Ο ίδιος χαρακτήρισε "καταστροφή" τις πρόωρες εκλογές, "χωρίς να εξασφαλίσουμε την επικύρωση της σύμβασης, καθώς η 6η δόση θα ήταν στον αέρα, το δάνειο θα ήταν στον αέρα".

"Πάντα έκανα ένα βήμα μπροστά"

"Να ανοίξουμε μία νέα σελίδα. Πάντα στη ζωή μου έκανα ένα βήμα μπροστά. Κάθε φορά άκουγα τα σχολιανά μου- με λέγανε ανεύθυνο", είπε και πρόσθεσε: "Σπάω ταμπού για το καλό του τόπου. Έτσι και σπάω τα ταμπού με το δημοψήφισμα. Κι ας φοβηθεί το πολιτικό κατεστημένο. Είπα ότι είμαι αντι-εξουσιαστής στην εξουσία, κι αν δεν μείνω στην εξουσία θα μείνω αντι-εξουσιαστής".

"Μόνη λύση οι εκλογές" απαντά ο Α. Σαμαράς

"Μόνη λύση οι εκλογές" απαντά ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς στην ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ανοίγει τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση κυβέρνησης συνεργασίας.

Σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, και όχι από το βήμα της Ολομέλειας, είπε: "Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασης μας. Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές".

Σημειώνεται ότι η ΚΟ της ΝΔ είχε αποχωρήσει από την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Επανήλθε μόνο για να λάβει μέρος στη ψηφοφορία.

Η δήλωση Σαμαρά

{youtubejw}unD35tXjIhg{/youtubejw}

πηγή: nooz.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 09:15