Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 11:44

ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 1,6 ΕΚ € ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΜΟΡΙΤΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΚΑΣΗΣ

altΣε γεφύρι της Άρτας τείνει να εξελιχθεί το μεγαλύτερο έργο που χρηματοδότησε το Ταμείο Συνοχής με φορέα υλοποίησης την Ν. Α. Κοζάνης. Το φράγμα της Πραμόριτσας ακόμη δεν λειτουργεί, παρότι δυο χρόνια πριν το σύνολο των κατοίκων του Βοϊου είδε να εγκαινιάζεται με μια φιέστα άνευ προηγουμένου με την παρουσία του τότε υπουργού Ανάπτυξης Χ. Φώλια, πλήθος βουλευτών και κυβερνητικών αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης και με μεγάλα λόγια όπως «το Βοϊο γυρίζει» σελίδα και άλλα τέτοια. Δυο χρόνια μετά ο δήμος Τσοτυλίου μεταφέρει νερό με υδροφόρες για να καλύψει τις ανάγκες των 300 ανθρώπων που φιλοξενούνται στην εστία και στις εγκαταστάσεις της σχολής δημοτικής αστυνομίας που βρίσκεται στο Τσοτύλι.

Ο Μανώλης Γκάσης ζήτησε η υπόθεση του φράγματος της Πραμόριτσας να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ώστε να πληρώσουν όσοι από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής ευθύνονται για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και την απώλεια 1,6 εκ € που πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο για την επανεγκατάσταση των εργολάβων στην περιοχή. Σήμερα εναγωνίως αναζητούνται 5 εκ € προκειμένου να πληρωθεί ο εργολάβος του έργου για να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν την λειτουργία του φράγματος και την τροφοδοσία με νερό των οικισμών του Βοϊου. Τα χρήματα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ, ακόμη και όταν ο αρμόδιος υπουργός που πραγματοποίησε τα εγκαίνια, υπέγραψε την ΣΑΕ ύψους 4 εκ €.

Ο δήμαρχος Τσοτυλίου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή σημειώνοντας ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεν όρθωσε το ανάστημα του στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να πάρει τα χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου. Παρότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, ο Γ. Δακής δήλωσε ενώπιον όλων, ότι έως το τέλος του μήνα το έργο θα λειτουργήσει κανονικά και θα υδροδοτούνται οι οικισμοί του Βοϊου, ο Μανώλης      Γκάσης εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις υπενθυμίζοντας ότι και το 2009 ο τα ίδια πρόσωπα δήλωναν στο veto91fm ότι η διαδικασία υδροδότησης του Βοϊου είναι θέμα ημερών αλλά διαψεύσθηκαν οικτρά.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Μ. ΓΚΑΣΗ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100513_gasis{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Μαϊος 2010 14:29