Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 06:49

Η Μακεδονία κατέκτησε το Λούβρο. Διθυραμβικές κριτικές και αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό. Τι λέει ο υπ. του ΕΟΤ στο Παρίσι Θ. Χαρτοματσίδης; (audio)

loyvrosalejandrosΈπεσε η αυλαία για την μεγαλύτερη Εκθεση που έγινε ποτέ αφιερωμένη στον Μέγα Αλέξανδρο. Στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι από τις αρχές Οκτώβριου 2010 έως και την 16η Ιανουαρίου 2012 φιλοξενήθηκαν 600 αρχαιότητες από την Μακεδονία, οι περισσότερες σπάνιες, δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο φώς της δημοσιότητας. Είκοσι ένα αντικείμενα είναι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής και των ανασκαφών που έχουν γίνει στην δυτική Μακεδονία τα τελευταία 15 χρόνια.

Για την διάθεση των Γάλλων να γνωρίσουν τις Αρχαιότητες που συνδέονται με τον Αλέξανδρο μίλησε στο veto fm ο προϊστάμενος του γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι, ο Κοζανίτης Θεόδωρος Χαρτοματσίδης. «Καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση περίπου τους 6.000 ανθρώπους και εκτιμούμε περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι.»

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αριθμό Γάλλων αλλά και τουριστών από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τον κ. Χαρτοματσίδη είναι ότι ''οι Γάλλοι θέλουν να γνωρίσουν τις περιοχές που έζησε ο Αλέξανδρος να επισκεφτούν αρχαιότητες'. Σύμφωνα με υπολογισμούς μας αλλά και απο στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε κατά την διάρκεια της Έκθεσης, ακόμη και τις επαφές πραγματοποιήσαμε με τους επαγγελματίες του τουρισμού, εκτιμούμε ότι το 2012 θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τον αριθμό 1.050.000 Γάλλων(2011) που επισκέφθηκαν την Ελλάδα''.
Μάλιστα με πρωτοβουλία του ΕΟΤ σημειώνει ο κ. Χαρτοματσίδης στην ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων του Λούβρου απέναντι από την γνωστή σε όλους γυάλινη πυραμίδα διοργανώσαμε συνάντηση των ξενοδόχων από την Μακεδονία με 60 επιλεγμένους τουριστικούς πράκτορες.
Εκεί στους tour operators παρουσίασαν τις φυσικές ομορφιές της και το ξενοδοχειακό δυναμικό αλλά και μελετημένες διαδρομές, προσαρμοσμένες στα μέτρα της πορείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Θ. Χαρτοματσίδης στο veto fm

{mp3}120116_xartomatsidislouvros{/mp3}

Για την προβολή του σημαντικού αυτου πολιτιστικού γεγονότος του χειμώνα, οι Γάλλοι έπαιξαν πάνω απο τρείς φορές ένα ωριαίο ντοκυμαντέρ που γυρίσθηκε στην δυτική Μακεδονία, την Πέλλα, την Θεσσαλονίκη και την Βεργίνα. Επίσης το περιοδικό Φιγκαρό παρουσίασε αφιέρωμα 100 σελίδων για τις περιοχές οπου βρέθηκαν τα ευρήματα. Μάλιστα το συνεργειο των Γάλλων επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής ξεναγήθηκε στα υπογεια του όπου φυλασονται σπάνια αυρήματα κα ιέιδαν απο κοντα την διαδικασια της συντήρησης αρχαιοτήτων που θα ταξίδευαν στον Λούβρο.

Μπορείται να δείτε εδώ, τι είπε η Γ. Καραμήτρου για την εκθεση στο Λούβρο και τα αντικείμενα της Αιανης που ταξίδεψαν στο Παρίσι.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012 10:39