Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2010 13:34

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ»

O ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣΔεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στο χωροταξικό ξεκαθάρισε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζήτησε το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» ο αρμόδιος υπουργός κ. Ραγκούσης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε πως στο συγκεκριμένο θέμα του χωροταξικού ο κ. Ραγκούσης ήταν κατηγορηματικός και πως οι αλλαγές που έγιναν σε ότι αφορά τις έδρες Δήμων προήλθαν μετά από την ομοφωνία των βουλευτών των συγκεκριμένων περιφερειών.
Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως ο «Καλλικράτης είναι η αρχή και όχι το τέλος για να πάμε σε ένα σύγχρονο κράτος». Επισήμανε πως κατανοεί και συμμερίζεται την θλίψη και την αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών, αλλά αναφορικά με την κριτική που του ασκήθηκε στη λαϊκή συνέλευση της Νεάπολης (και στο σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε) τόνισε πως: «Τα περί υπόγειων μεθοδεύσεων δεν με αφορούν γιατί έχω μια σταθερή και καθαρή θέση εδώ και 10 χρόνια. Παρά τα προβλήματα, που είναι απολύτως υπαρκτά σε επιμέρους τοπικές κοινωνίας, πιστεύω ότι η λύση των 4 δήμων με τις αδιαμφισβήτητες έδρες τους, είναι η λύση που μεσοπρόθεσμα και πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα, θα αποβεί προς όφελος του τόπου».

Ο κ. Κουκουλόπουλος παραδέχθηκε πως υπήρξε «ακατανόητη παλινδρόμηση του Υπουργείου στο ζήτημα του χωροταξικού» ωστόσο επανέλαβε πως υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που αποτελούν πραγματικές προκλήσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος της διοικητικής μεταρρύθμισης. Όπως σημείωσε όπως καταλήγει ο χάρτης δημιουργούνται δύο κατηγορίες δήμων: Των αστικών δήμων και των δήμων της υπαίθρου με διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετική ιεράρχηση των αναγκών. «Άρα πρέπει να υπάρξουν σαφείς διαφοροποιήσεις σε ζητήματα που αφορούν στην στελέχωση των υπηρεσιών, στους πόρους και στα λειτουργικά στοιχεία αυτών των δήμων και εδώ υπάρχει ένα κενό», σημείωσε.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ VETO91fm
{mp3}100521_koukoulopoulos{/mp3}

         
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Μαϊος 2010 14:39