Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2010 16:03

Γ.ΒΛΑΤΗΣ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»»

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣΤην άποψη ότι ο διευρυμένος δήμος του Βοϊου τελικά και μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα (με τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις για την έδρα) «δεν θα ευδοκιμήσει, δεν θα ευτυχήσει», κατέθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης και αντιπρόεδρος της διαρκούς επιτροπής της Βουλής που συζήτησε το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» Γιάννης Βλατής. Ο κ. Βλατής, αναγνωρίζοντας τα λάθη του αρμόδιου Υπουργείου με την δημοσιοποίηση του χωροταξικού, με έντονο προβληματισμό ανέφερε στα όσα έχουν σημειωθεί στο Νομό και τόνισε πως ήδη κατέθεσε πρόταση, που θα υποστηρίξει και στην συζήτηση της ολομέλειας, για δημιουργία 7 δήμων στο Νομό (δύο δήμων στο Βόϊο και ανεξάρτητοι δήμοι Βελβεντού και Αιανής). Αν και επισήμανε πως ο υπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε καμία αλλαγή σε ότι αφορά το χωροταξικό, επισήμανε ότι «για να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα όπως είναι ο «Καλλικράτης» πρέπει να εξασφαλίσουμε κοινωνικές συναινέσεις». Ο ίδιος δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ του καθορισμού ως έδρα του διευρυμένου δήμου Βοϊου την πόλη της Σιάτιστας «ωστόσο μετά τα λυπηρά γεγονότα και τον τρόπο που διεκδικήθηκε το θέμα από την Σιάτιστα, αποδείχθηκε ότι υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα».

Ανάφερε πως το ένα λάθος, έφερε το άλλο και πως σήμερα έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι Νεαπολίτες. Σε ότι αφορά το επίμαχο έγγραφο με τις υπογραφές των βουλευτών του Νομού, τόνισε πως «ο κ. Ραγκούσης προχώρησε στην αλλαγή της έδρας μετά την ομόφωνη απόφαση των βουλευτών του Νομού». Επίσης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την ενέργεια του δημάρχου Σιάτιστας να διακινήσει το συγκεκριμένο έγγραφο την στιγμή που ο ίδιος ζήτησε να δημοσιοποιηθεί μόνο εάν έφερε και τις 5 υπογραφές των βουλευτών. «Αυτό το ζήτησα από τον κ. Κοσμίδη και φαίνεται πως δεν ήτανε συνεπής και το χρησιμοποίησε», τόνισε ο κ. Βλατής.    

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΤΗ ΣΤΟ VETO 91fm   
{mp3}100521_vlatis{/mp3}

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Μαϊος 2010 16:07