Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 07:44

''Μια συγκλονιστική ιστορία απο την εισβολή στην Κύπρο'' θα ξεδιπλωθεί στην Κοζάνη (audio)

afisaampempalomΤην εκδήλωση διοργανώνει το εκπαιδευτήριο Α-μπε-μπα-μπλομ

 

Ιστορίες από την εισβολή στην Κύπρο έχουν ακουστεί αρκετές, έχουν γίνει εκατοντάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ εποχής. Η ιστορία όμως που περιγράφει στο βιβλίο του ο συγγραφέας Πανίκος Νεοκλέους είναι συγκλονιστική καi  μάλλον η μοναδική. Όπου ο επιτιθέμενος στρατιώτης κάποια στιγμή σμίγει με το θύμα..

που πυροβόλησε πριν από πολλά χρόνια. Πρόκειται για την μοναδική ιστορία Παγκοσμίως οπου θύμα και θύτης σμίγουν και γίνονται αχώριστοι φίλοι. Μιλώντας στο vetofm ο συγγραφέας ξετύλιξε το κουβάρι των γεγονότων. Ο ίδιος άρχισε να παίρνει συνεντεύξεις από ελληνοκύπριους στρατιώτες οι οποίοι το 1974 βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Πήρε 135 συνεντεύξεις από 21 μονάδες της Εθνικής Φρουράς. Οι συνεντεύξεις έγιναν βιβλίο με τον τίτλο «ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974».
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «ΑΓΝΟΗΘΕΝΤΕΣ 1974» μεταφράστηκε στην τουρκική γλώσσα και έγινε μπεστ σέλλερ στην Τουρκία κα τα Κατεχόμενα.

 

Η συνέντευξη του Πανικου Nεοκλέους στο vetofm

{mp3}120321_neokleouskypros{/mp3}

Στις 26 Ιουλίου 2009, αναφέρει ο κ. Νεοκλέους στις 11.50 τα μεσάνυκτα, ένα τηλεφώνημα ξύπνησε το συγγραφέα. Ήταν ο τουρκοκύπριος Φετχί Ακιντζί ο οποίος του είπε: «Διάβασα το βιβλίου σου και είμαι εγώ ο άνθρωπος που πυροβόλησε στο κεφάλι το Γιάννη. Για 35 χρόνια νόμιζα ότι ο Γιάννης ήταν νεκρός. Θέλω να συναντηθώ μαζί του!». Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 06 Αυγούστου 2009 σε καφετέρια κοντά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Όταν μετά από 10 περίπου λεπτά οι δυο άντρες αγκαλιάστηκαν, έγινε εισήγηση για δεύτερη συνάντηση στο σημείο όπου ο Φετχί είχε πυροβολήσει το Γιάννη. Η δεύτερη συνάντηση έγινε στην παρουσία των ΜΜΕ, στις 21 Αυγούστου 2009, στα υψώματα του κατεχόμενου σήμερα χωριού Λεύκα. Από εκείνη τη μέρα οι δυο άντρες έγιναν αχώριστοι φίλοι και αγωνιστές της Ειρήνης. Μαζί, ο συγγραφέας, ο Γιάννης και ο Φετχί επισκέφτηκαν μέχρι σήμερα αρκετά σχολεία της Κύπρου και μίλησαν στους νέους για την αναγκαιότητα της ειρηνικής συνύπαρξης και της Ειρήνης γενικότερα. Η συγκλονιστική ιστορία που αφηγείται ο συγγραφέας έγινε ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί στην Παρασκευή στις 6.00 μμ στην Αίθουσα Φίλλιπος σε εκδήλωση που διοργανώνει το ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Α-ΜΠΕ-ΜΠΑ-ΜΠΛΟΜ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ και θα ακολουθήσει το θεατρικό «ο εχθρός» από τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Για την ιδέα και την πρωτοβουλία μίλησε στο vetofm η υπεύθυνη του εκπαιδευτηρίου κ. Κρανιώτη.

Η κ. Κρανιώτη στο vetofm

{mp3}120321_kraniotiampebablom{/mp3}

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι χωρίς εισιτήριο. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν η Κωσταντίνα Τεντόγλου, ο Απόστολος Σιαραμπής και ο Δημήτρης Γιαννόπουλος.
Πριν 5 περίπου μήνες ολοκληρώνεται η δημιουργία του ντοκιμαντέρ ΜΝΗΜΕΣ. Σε αυτό καταγράφεται η ανεπανάληπτη ιστορία των Γιάννη και Φετίχ, το οποίο έχει ήδη προβληθεί σε πρώτη προβολή στην Κωνσταντινούπολη την 1η Οκτωβρίου 2011. Επίσης έχει προβληθεί και σε άλλες πόλεις της ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου.Τόσο τα βιβλία, όσο και το ντοκιμαντέρ έχουν αποσπάσει άριστες κριτικές τόσο από Έλληνες και Τούρκους όσο και ξένους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 08:14