Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 12:10

Μ.ΣΤΕΡΓΙΟΥ: «ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ»

altΤην αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα της «αυτονομίας» του Δήμου τους, διατρανώνουν με κάθε τρόπο οι πολίτες του Βελβεντού. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου δεκάδες νέοι του Βελβεντού εισέβαλλαν στο Πνευματικό Κέντρο του Κρόκου και διέκοψαν την συνεδρίαση της Νομαρχιακής Ολομέλειας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το προηγούμενο βράδυ στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε περισσότερα από 1.500 άτομα αποφάσισαν «ομόθυμα και με ενότητα να συνεχίσουν τον αγώνα τους» και ταυτόχρονα «να μην συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης».
Ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του VETO 91fm, επισήμανε πως «με καταλυτική την παρουσία της νεολαίας άπαντες εξέφρασαν την άποψηΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ να υπάρξει αποχή από όλες τις εκλογικές διαδικασίες στο μέλλον». Το ίδιο εξέφρασε και προσωπικά ο κ. Στεργίου λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ασχοληθώ με τις εκλογές».      

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ VETO 91fm
{mp3}100607_stergiou{/mp3}

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

 

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
4 IOYNIOY 2010     

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουλίου, στο ΜΕΤΟΧΙ, αντί του υπαιθρίου θεάτρου-λόγω βροχής- η έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση των Δημοτών με θέμα τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, στην οποία συμμετείχε δυναμικά και η βελβεντινή νεολαία.

Περισσότεροι από 1500 πολίτες, συμμετείχαν στις εργασίες της συνέλευσης και μέσα σε ένα πολιτισμένο και συγκινητικό κλίμα εξέφρασαν την οργή, το θυμό και την αγανάκτησή τους για τον μεγάλο εμπαιγμό με την σύσταση και την κατάργηση του Δήμου μέσα σε 15 μέρες.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τις ενέργειες που έγιναν από τα κλιμάκια που ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη λαϊκή συνέλευση της 15ης Μαΐου, όταν ξεκινούσε ο αγώνας για να επανέλθει ο Δήμος ως αυτόνομος, όπως αρχικά είχε προταθεί από το υπουργικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου. Τις επαφές με τους Υπουργούς στην Αθήνα, τους βουλευτές και τους άλλους παράγοντες που ασχολήθηκαν με τον Καλλικράτη. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις εκλογές στο Διευρυμένο Δήμο και ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις δυνάμεις του στον αγώνα για την αυτονομία. Την ίδια θέση εξέφρασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι με πολύ χαρακτηριστικές τις τοποθετήσεις του Αντιδήμαρχου Κώστα Κουρτέλη και της δημοτικής συμβούλου Βάγιας Μαλλού.

Στους πολυάριθμους ομιλητές ήταν και πολίτες που έφεραν στη σκέψη όλων το κοινοτικό πνεύμα και ήθος που έχει να επιδείξει η κοινωνία του Βελβεντού εδώ και αιώνες και το οποίο μπορεί να αποτελέσει οδηγό στην διαδρομή μας στο μέλλον.

Με ομοψυχία και ενότητα οι βελβεντινοί δημότες αποφάσισαν να επιμείνουν στον αγώνα τους για την παραμονή του Δήμου ως αυτόνομου και επιβεβαίωσαν την απόφαση της προηγούμενης Λαϊκής Συνέλευσης της 15ης Μαΐου να μην συμμετάσχουν στις διπλές εκλογές του Νοέμβρη, εφόσον ο Δήμος δεν παραμείνει αυτόνομος.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση της νεολαίας, η οποία κατέθεσε το δικό της ψήφισμα στη Λαϊκή Συνέλευση, το οποίο είχε διαμορφώσει στη δική της συνέλευση στο Άλσος του Αη-Λιά, λίγες μέρες πριν. Η νέα γενιά δήλωσε την πρόθεσή της να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της ώστε να παραμείνει ο Δήμος αυτόνομος. 

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκή Συνέλευση εξουσιοδότησαν το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών για την διοργάνωση μιας νέας λαϊκής συνέλευσης στην οποία θα αναλυθούν τα δεδομένα της αποχής από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη ενόψει της εφαρμογής του Καλλικράτη, και ακολούθως να ληφθεί η τελική απόφαση από την κοινωνία με νομιμοποιητική διαδικασία, (ίσως και ένα δημοψήφισμα).

Εκείνο που τονίστηκε από όλες τις πλευρές ήταν η διαφύλαξη της ενότητας και της ομοψυχίας της κοινωνίας σε όλα τα επόμενα βήματά της, ώστε να έχουν αποτέλεσμα και οι κινήσεις που θα ακολουθήσουν.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου η νεολαία του Βελβεντού σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην προσπάθεια για την αυτονομία του δήμου προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής Ολομέλειας του ΠΑΣΟΚ στο Πνευματικό Κέντρο του Κρόκου.  

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 12:16