Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 19:05

Η ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Η ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ FACEBOOKΤα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτο και καλύτερο το γνωστό σε όλους πλέον Facebook, έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μια αξιοθάυμαστη δυναμική που τραβάει πλέον και το ενδιαφέρον πολλών σαν αντικείμενο κοινωνιολογικής μελέτης. Οι χρήσεις, οι σκοποί και οι τρόποι λειτουργίας μέσα στα μέσα αυτά πολλές φορές ποικίλλει, άλλες φορές με ορθή χρήση και κάποιες άλλες φορές όχι και τόσο.

Ενδιαφέρον όμως έχει η πληθώρα των σκοπών με την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα καλής χρήσης των μέσων αυτών και του facebook, είναι μια μια ομάδα παιδιών από την Κοζάνη και την ευρύτερη Δυτική Μακεδονία, που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη που παρέχουν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου μέσα από ένα ηλετρονικό διάλογο να δώσουν ώθηση στην δημιουργία περιφερειακής κουλτούρας και συνείδησης στην περιοχή μας, αλλά και έδαφος για ανταλάγη θέσεων και απόψεων για τα προβλήματα και τις προτάσεις για θέματα της Δυτικής Μακεδονία και της Κοζάνης. Να σημειωθεί βέβαια πως δεν είναι τα μόνα σχετικά και πως υπάρχει μια πληθώρα σχετικών σελίδων κι ομάδων.

Δεν σταματάνε όμως εδώ οι δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία, μιας και με την δυνατότητα «ανεβάσματος» πολυμέσων σε ομάδες και σελίδες του facebook, παράλληλα τρέχει και μια προσπάθεια για συλλογή οπτικοακουστικού υλικού πολιτισμικού περιεχομένου τόσο για την Κοζάνη, όσο και για την ευρύτερη Δυτική Μακεδονία και τις αμέτρητες όμορφες γωνιές της.

Για όσους έχετε έναν Facebook λογαριασμό οι διευθύνσεις των σχετικών σελίδων και ομάδων είναι:

 

  • Facebook σελίδα για Δυτική Μακεδονία:

http://www.facebook.com/WestMacedonia

  • Facebook σελίδα για Κοζάνη:

http://www.facebook.com/Kozani.WestMacedonia

 

  •  Facebook ομάδα Δυτικομακεδόνων:

http://www.facebook.com/group.php?gid=33721780308

  •  Facebook ομάδα Κοζανιτών:

http://www.facebook.com/group.php?gid=23984268954


Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 19:15