Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 08:46

Το Facebook «κόβει» την πρόσβαση των Αυστραλών σε ειδήσεις

Σε μια κίνηση-επίδειξη δύναμης, το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής οι Αυστραλοί δεν θα μπορούν να διαβάζουν

ή να μοιράζονται ειδήσεις μέσω της πλατφόρμας του,σε αντίποινα για την πρόταση της κυβέρνησης της χώρας να επιβάλει στους διαδικτυακούς κολοσσούς να πληρώνουν για τις δημοσιογραφικές αναρτήσεις.

Με την απόφαση του Facebook οι δημοσιογραφικοί κολοσσοί θα μπορούν να δημοσιεύουν περιεχόμενο στην πλατφόρμα, αλλά οι υπερσύνδεσμοι (link) δεν θα είναι ενεργοί για τους χρήστες στην Αυστραλία, ούτε θα μπορούν να αναδημοσιεύουν υλικό από διεθνή ή αυστραλιανά ΜΜΕ.

Επίσης, οι διεθνείς χρήστες δεν θα μπορούν να αναδημοσιεύουν ειδήσεις από την Αυστραλία.

Η ανακοίνωση έγινε μία μέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Τζος Φράιντενμπεργκ περιέγραψε ως «πολλά υποσχόμενες» τις διαπραγματεύσεις των Facebook και Google με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, ενώ το κοινοβούλιο της χώρας συζητά νομοσχέδιο για να υποχρεώσει τις δύο εταιρείες κολοσσούς να κάνουν συμφωνίες για πληρώνουν για το υλικό που διακινείται μέσω των πλατφορμών τους.

Οι Facebook και Google έχουν υποστηρίξει ότι οι νόμοι αυτοί δεν μπορούν να εφαρμοστούν, ενώ η Google απείλησε να απομακρύνει τη μηχανή αναζήτησής της από την Αυστραλία.

πηγη: efsyn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 08:50