Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 13:51

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες Βαξεβάνη

Έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη ότι απειλείται η ζωή του, ξεκινούν οι εισαγγελικές Αρχές με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου και να εξακριβωθεί αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει διάπραξη αδικημάτων . Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου είναι να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος και εφόσον προκύπτουν στοιχεία να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Η Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα, με πρώτη ενέργεια την κλήση σε κατάθεση του καταγγέλοντος δημοσιογράφου.

Στο μεταξύ, στον απόηχο της χθεσινής καταγγελίας του Κ. Βαξεβάνη για «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε σήμερα ότι λήφθηκαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του δημοσιογράφου και εκδότη.

Η σχετική ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοΐδη αναφέρει τα εξής: «Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται».

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του Κ. Βαξεβάνη ζήτησε και η ΕΣΗΑ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράσταση του στον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος προχώρησε σε αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Απαιτούμε άμεσα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν τις καταγγελίες του Κ. Βαξεβάνη και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ζητάμε την προστασία του συνάδελφου, ενώ για την υπόθεση η Ένωση Συντακτών θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 13:55