Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 07:31

Η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος από το Facebook Frances Haugen σε δημόσια ακρόαση στο ΕΚ στις 8 Νοεμβρίου

Θα συζητηθούν ο αντίκτυπος στους χρήστες των προϊόντων τεχνολογικών κολοσσών και των επιχειρηματικών μοντέλων και πώς οι ψηφιακοί κανόνες της ΕΕ μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα.

Η ακρόαση διοργανώνεται από την επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με τις επιτροπές Βιομηχανίας, Νομικών Θεμάτων και Πολιτικών Ελευθεριών, και με τις ειδικές επιτροπές για την Παραπληροφόρηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πότε: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, 16:45 - 19:30

Πού: Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κτίριο Antall , αίθουσα 4Q2 και διαδικτυακά

Παρακολουθήστε την ακρόαση ζωντανά από το Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και το Europe by Satellite (EbS).

Σε εξέλιξη οι εργασίες για το ρυθμιστικό πλαίσιο των πλατφορμών από το Κοινοβούλιο

Η διαδικτυακή ασφάλεια, η διαφάνεια των αλγορίθμων και ο μετριασμός των κινδύνων σε σχέση με την προτεινόμενη νομοθεσία για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν στην ακρόαση. Η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών συζητά επί του παρόντος πώς θα έπρεπε να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί η πρόταση για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών που υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2020. Το εν λόγω σχέδιο νόμου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού χώρου στον οποίο προστατεύονται τα δικαιώματα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων κανόνων για την καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο, την ενίσχυση της λογοδοσίας και της διαφάνειας των αλγορίθμων και την αντιμετώπιση του ελέγχου του περιεχομένου και της στοχευμένης διαφήμισης.

Η παρουσίαση της Frances Haugen θα τροφοδοτήσει τις εργασίες της επιτροπής για την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών πριν από την ψηφοφορία (η ημερομηνία θα αποφασιστεί σύντομα). Η νομοθεσία αυτή αποτελεί ευκαιρία για την Ευρώπη προκειμένου να διαμορφώσει τη ψηφιακή οικονομία σε επίπεδο ΕΕ καθώς και να εξελιχθεί ως ένας παγκόσμιος φορέας θέσπισης προτύπων για την ψηφιακή ρύθμιση.


Δηλώσεις στον Τύπο


Μετά την ακρόαση, η κ. Haugen θα προβεί σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης με την εισηγήτρια του ΕΚ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, Christel Schaldemose (Σοσιαλιστές, Δανία). Οι δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης (κτίριο Antall, 4ος όροφος), ενώ θα μεταδοθούν διαδικτυακά από το Europe by Satellite. Η κ. Schaldemose θα βρίσκεται στη διάθεση των δημοσιογράφων για ερωτήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 07:34