Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 18:37

Kαμπάνα στον εκδότη της εφ. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του ανήλικου γιου του Καμμένου

Σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης ενός εκ των ανηλίκων παιδιών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

 

Πρόκειται για την υπόθεση όπου μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Γιάννης Κουρτάκης είχε πει για τον ανήλικο γιο του Καμμένου «ότι είναι αναρχικός, με τη Ρούπα» και πάει στα Εξάρχεια»

Η σημερινή καταδίκη του Κουρτάκη είναι τελεσίδικη, καθώς σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2017 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών με τριετή αναστολή. Τότε είχε κριθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση και των τριών ανήλικων γιων του Πάνου Καμμένου και για εξύβριση σε βάρος του τότε υπουργού Άμυνας.

Κατηγορούμενος Πρωτόδικα ήταν και ο συμπαρουσιαστής της επίμαχης εκπομπής αλλά και διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Παναγιώτης Τζένος. Ωστόσο ο Παναγιώτης Τζένος απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συμμετείχε στις συκοφαντίες κατά του Πάνου Καμμένου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση που ήταν επίσης καταδικαστική για τον εκδότη των Παραπολιτικών, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου (λόγω και άλλης του καταδίκης για συκοφαντική δυσφήμιση) αλλά αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Ο ίδιος ήταν παρών στο δικαστήριο.

πηγη: left.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 18:40