Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 19:33

Αθώωση Βαξεβάνη μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου

Την αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής σήμερα της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου

 για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, αποφάσισε το δικαστήριο.

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο Κώστας Βαξεβάνης «παραπέμφθηκε σκανδαλωδώς στο ακροατήριο, επειδή το 2017, είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία κατάθεσης του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών Αλέξανδρου Αβατάγγελου, ο οποίος κατήγγειλε συνεργάτες του κ. Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είχαν χρηματιστεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή του».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο, συμφωνώντας με την εισαγγελική πρόταση, τον δημοσιογράφο, τον οποίο κατηγορούσε ο πρώην δικαστικός και νυν πολιτικός ότι παρανόμως χρησιμοποίησε την κατάθεση του Αβατάγγελου και ότι τον συκοφάντησε.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αποδείχθηκε δηλαδή, ότι η κατάθεση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ήταν πραγματική, αλλά έκρινε ότι ο δημοσιογράφος που την έφερε στο φως είναι συκοφάντης. Με άλλα λόγια, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, παρότι προφανώς και ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη σημασία της καταγγελίας για τους στενούς συνεργάτες του, αλλά και το γεγονός ότι αυτή είναι υπαρκτή και ότι ως υπουργός δεν μπορεί να μην απαντά, επιχείρησε δια της δικαστικής οδού, να φιμώσει τη δημοσιογραφική έρευνα».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 19:37