Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 17:09

Η ΕΣΗΕΑ ανακήρυξε επίτιμο μέλος της τον Τζούλιαν Ασάνζ

Επίτιμο μέλος της ανακήρυξε τον Τζούλιαν Ασάνζ η ΕΣΗΕΑ εκδίδοντας του τιμής ένεκεν τη δημοσιογραφική ταυτότητα της Ένωσης. 

Συγκεκεριμένα, η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην εκστρατεία στήριξης του Τζούλιαν Ασάνζ που διοργανώνει η Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FNSI) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ/IFJ).

Κατά τη συνεδρίασή του το Δ.Σ. την Τετάρτη αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρύξει τον κρατούμενο από τις βρετανικές αρχές δημοσιογράφο, επίτιμο μέλος της και να του εκδώσει τιμής ένεκεν τη δημοσιογραφική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ.

Η ιδέα είναι όσο το δυνατόν περισσότερα ευρωπαϊκά σωματεία και ενώσεις δημοσιογράφων να χορηγήσουν τιμής ένεκεν δημοσιογραφική ταυτότητα στον Τζούλιαν Ασάνζ, ώστε στην εκδήλωση συμπαράστασης που διοργανώνει την Πέμπτη 27 Απριλίου στη Ρώμη η Ιταλική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να προωθηθεί η ακόλουθη κοινή δήλωση:

 
 

«Ελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ, επίτιμο μέλος των ενώσεών μας

Εμείς, οι υπογεγραμμένες ευρωπαϊκές ενώσεις και ενώσεις δημοσιογράφων, ενώνουμε τη φωνή μας με τη ΔΟΔ, καλώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ και να του επιτρέψει να επιστρέψει στο σπίτι με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Έχουμε έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης κράτησης του Ασάνζ στην ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης και στα δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων παγκοσμίως και προτρέπουμε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εργαστούν ενεργά για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ. Για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, ανακηρύσσουμε συμβολικά τον Τζούλιαν Ασάνζ επίτιμο μέλος των ενώσεών μας».