Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 17:49

Χιλιάδες άνεργοι θύματα απατεώνων

anergiaΣτην παγίδα απατεώνων πέφτουν χιλιάδες πολίτες που αναζητούν απεγνωσμένα εργασία. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων έχει προκαλέσει την αύξηση των γραφείων εύρεσης εργασίας, πολλά από τα οποία όμως είναι... «μαϊμού».

Υπάρχουν κάποιοι απατεώνες που υπόσχονται δουλειά στους ανέργους, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα γραφεία. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες είναι οι αναρτήσεις και στο Διαδίκτυο που αφορούν σε αγγελίες που υπόσχονται υψηλές αμοιβές ή καλοπληρωμένη εργασία στο εξωτερικό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για γραφεία «μαϊμού» που αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες που δεν έχουν δουλειά.

Τα συνηθέστερα θύματα απάτης είναι νέοι, μακροχρόνια άνεργοι και αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και αναζητούν εργασία σε κάποιο σπίτι με τη μορφή οικιακών βοηθών, κηπουρών, φροντίδας ηλικιωμένων ή παιδιών.

Οι τρόποι εξαπάτησης ποικίλλουν, καθώς άλλες εταιρείες αποσπούν χρήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρέχουν πρόσβαση σε κάποια δουλειά, ενώ άλλες λαμβάνουν χρηματικά ποσά από υποψηφίους προωθώντας τους σε εργασίες χωρίς ασφάλεια.

πηγή-Zougla.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 17:51