Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 12:42

Σχέδιο εξόφλησης φορολογικών οφειλών σε περισσότερες δόσεις

eforiaekkatharistika613_403740396Σχέδιο για την ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν επιβαρυνθεί ή αναμένεται να επιβαρυνθούν τους επόμενους μήνες με δυσβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εξόφληση φορολογικών οφειλών σε πολύ περισσότερες δόσεις απ' όσες προβλέπουν αυτή τη στιγμή οι σχετικοί νόμοι, κυρίως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι υπερχρεωμένοι λόγω της ύφεσης επιτηδευματίες και όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τους φόρους τους εντός των προθεσμιών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση να αυξηθεί σε έξι δόσεις ο αριθμός των διμηνιαίων δόσεων για την εξόφληση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ενώ, παράλληλα, εξετάζεται (για φορολογούμενος με προφανή οικονομική αδυναμία) τα χρέη με το Δημόσιο που έχουν καταστεί ή πρόκειται να καταστούν ληξιπρόθεσμα εντός του 2012 να μπορούν να ρυθμιστούν σε πολλές μηνιαίες δόσεις. Ήδη, εφαρμόζεται ρύθμιση που προβλέπει την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε έως και 60 δόσεις, ενώ θα προβλέπεται και έκπτωση, το ύψος της οποίας θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων.

Μεταξύ άλλων, εξετάζεται οι οφειλές από φόρους εισοδήματος και φόρους ακίνητης περιουσίας που θα κληθούν να καταβάλουν φέτος πολλοί φορολογούμενοι να μπορούν να εξοφληθούν τμηματικά ως και το 2014, εφόσον υπερβαίνουν το 25% του εισοδήματος του υπόχρεου φορολογούμενου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 12:44