Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 13:56

Ν. Χουντής: «Αρνείται κάθε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση μετενέργειας και κατώτερων μισθών ο κ. Όλι Ρεν»

XountisΑρνείται κάθε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση μετενέργειας και κατώτερων μισθών ο Όλι Ρεν με το επιχείρημα ότι αυτό είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ότι η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ οφείλει να το εφαρμόσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής αναφερόταν στις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης ότι θα θέσουν προς επαναδιαπραγμάτευση το θέμα της μετενέργειας και της αποκατάστασης της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων. Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του τόνιζε ότι «αυτή η ρύθμιση, που υπονομεύει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει ήδη προκαλέσει την άρνηση των εργοδοτών να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις, γεγονός που οδηγεί αυτόματα στη μείωση των μέσων μισθών κατά 20%-40% περίπου». Ολοκληρώνοντας την ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής ρωτούσε την Επιτροπή αν προτίθεται να συνεργαστεί με την όποια ελληνική κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές προκειμένου να καταργηθούν οι ανωτέρω διατάξεις.

Στην απάντησή του ο κ. Ρεν, αμφισβήτει ότι τα τρία πολιτικά κόμματα είχαν δεσμευθεί για την επαναφορά των κατώτερων μισθών και της μετενέργειας και επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ζητώντας μάλιστα την πλήρη εφαρμογή των ρυθμίσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο Επίτροπος τονίζει ότι «Ο ισχυρισμός του Αξιότιμου Μέλους του Κοινοβουλίου ότι όλα τα πολιτικά κόμματα τάσσονται υπέρ της κατάργησης των διατάξεων στις οποίες αναφέρεται, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση υπέγραψε το μνημόνιο στο όνομα και προς το συμφέρον της χώρας, γεγονός που δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Εμείς θα συνεργασθούμε και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής και να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της Ελλάδας.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 14:08