Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 11:20

€100.661.741,00 ΑΠΟ ΤΟ Ε.Σ.Π.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

altΠραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τις υποδομές της εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γιώργου Κίρκου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Νομάρχες της Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τους Διευθυντές των τεχνικών τους υπηρεσιών, καθώς επίσης η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα. Ζυγούρη. Κατά τη σύσκεψη έγινε εισήγηση από τον Διευθυντή της Διαχειριστικής Αρχής και εκτενής παρουσίαση των μέτρων που «τρέχουν» σήμερα, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις που υποβλήθηκαν για ένταξή τους σε μέτρα του Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013, του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.

Οι παριστάμενοι Νομάρχες αναφέρθηκαν κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την ωρίμανση των προτάσεών τους και τον σχεδιασμό που έχουν κάνει.

Προηγούμενα σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «σήμερα υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση περίπου €10.000.000,00 για υποδομές στην Α’ και Β’ βάθμια εκπαίδευση και έχουν κατατεθεί κάποιες προτάσεις, ενώ θα κουβεντιάσουμε και για την κατάθεση και άλλων προτάσεων στη σύσκεψη για να καλυφθεί η πρόσκληση».

Αναφερόμενος στην ανώτατη εκπαίδευση ο κ. Κίρκος είπε: «υπάρχει και μια δεύτερη πρόσκληση για τεχνολογικό εξοπλισμό στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μένει να οριστεί μία ακόμη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δύο ανώτατων ιδρυμάτων της περιοχής, για να δούμε και εκεί την εξέλιξη των προτάσεων», ενώ εξέφρασε και την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουν οι κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μέχρι το τέλος του χρόνου
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 13:02