Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 11:53

Διαμαντοπούλου: ''Ο μίτος ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας''

Απο παλιότερη φωτογραφία του Δικτύου Απο παλιότερη φωτογραφία του Δικτύου

Πριν από 1 μήνα το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μαζί με το Ινστιτούτο Bruegel, πραγματοποίησε ένα workshop γύρω από τις αναγκαίες

και αυτονόητες συναινέσεις που πρέπει να αναζητηθούν, πάνω στα μείζονα ζητήματα της διαχείρισης του χρέους, των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών και των αναπτυξιακών ευκαιριών της χώρας.

Σκοπός του ΔΙΚΤΥΟΥ δεν είναι να προτείνει το εθνικό σχέδιο ούτε να υποδείξει στα κόμματα και τους φορείς τι πρέπει να κάνουν, αλλά να ανευρεθεί ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής που θα αποτελέσει τον καμβά για να πέσουν μετά πάνω τα διαφορετικά χρώματα, από όπου και αν προέρχονται. Ο καμβάς, όμως, πρέπει να είναι ίδιος και συναινετικός. Και είναι αυτός που θα μας βγάλει από το λαβύρινθο της κρίσης ως άλλος μίτος.
Σήμερα, μετά την πρώτη έξοδο στις αγορές και με τη συζήτηση για τη διαχείριση του χρέους να αποτελεί το νέο σταθμό, η συζήτηση για τις βιώσιμες θεσμικές και αναπτυξιακές βάσεις της ελληνικής οικονομίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Για το λόγο αυτό επιλέγησαν 3 μείζονες ενότητες που η καθεμία ξεχωριστά συμπλέκεται με την άλλη, ώστε και οι 3 μαζί να συναποτελέσουν το πρόπλασμα του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, για τα επόμενα χρόνια ώστε να θέσουμε το 2020 ως ένα έτος αφετηρίας για αλλαγή σελίδας για την Ελλάδα:

1η Ενότητα: Η βιωσιμότητα του χρέους και οι προτάσεις για την επίτευξή της
2η Ενότητα: Η θεσμική αναγέννηση (Το πολιτικό σύστημα, το φορολογικό σύστημα, η δημόσια διοίκηση, το ασφαλιστικό σύστημα, η αυτοδιοίκηση)
3η Ενότητα: Οι τομείς - προτεραιότητες ανάπτυξης της χώρας & η χρηματοδότησή τους

Επισυνάπτεται η εισαγωγή με τα βασικά συμπεράσματα και το κείμενο με τις εισηγήσεις και τις παρουσιάσεις των ομιλητών.

Ολόκληρη η έκδοση στο www.todiktio.eu

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 12:02