Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 12:08

Μ. Χρυσοχοϊδης απο την Κοζάνη: 4 δις € θα είναι για το 2011 τα επενδυτικά προγράμματα

Απο την σύσκεψη στο ΚοβεντάρειοΑπό την Κοζάνη ο Μ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΜ) το οποίο θα αντικαταστήσει το υπάρχον ΤΕΜΠΜΕ, ενώ εξήγγειλε ότι για τα επενδυτικά προγράμματα «δυο φορές το χρόνο με απόφαση του υπουργού θα προκηρύσσονται προγράμματα διαφόρων κατηγοριών». Σημείωσε ότι για το 2011 τα επενδυτικά προγράμματα που θα προκηρυχτούν θα αγγίζουν το ποσό ..

των 4 δις € και θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στην πράσινη Ανάπτυξη. Για τους επενδυτές θα προβλέπονται φοροαπαλλαγές και δάνεια με ευνοϊκούς όρους και επιτόκιο από το ΕΤΕΑΜ.

altΟ υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ήταν αυτοκριτικός στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες σε ότι αφορά τις επενδύσεις στην περιφέρεια. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την Θράκη όπου σαπίζουν και σκουριάζουν κτίρια και εξοπλισμός από επενδύσεις που τελικά δεν ολοκληρώθηκαν και προσέφεραν στιγμιαία οφέλη στην οικονομία και την ανάπτυξη της περιφέρειας .
 

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης έφτασε με 15 λεπτά καθυστέρηση στην Κοζάνη. Συνοδευόταν από όλους τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου του, τον πρόεδρο του ΤΕΜΠΜΕ . Αλ. Παπαρσένο, την διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΟΜΜΕΧ κ. Αθ. Λάζου, τον Ειδικό γραμματέα Ψηφιακής σύγκλισης κ. Μαρκόπουλο, τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας Κ. Αλ. Φουρλή, την ειδική γραμματέα Μακ-Θρακης Κ. Μ. Παπαγεωργίου, τον ειδικό γραμματέα Ανταγωνιστικότητας Μαν. Πατεράκη και τον Ειδικό γραμματέα Επενδύσεων Γ. Πετράκη.
 

Τον λόγο πήρε και ο περιφερειάρχης Γ. Δακής όπου εξέφρασε την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για το μέλλον την ανεργία που σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Οκτώβριο αγγίζει το 17,5% στην Δυτική Μακεδονία. Ο Γ. Δακής στην αρχή της ομιλίας του μίλησε με θετικά λόγια για τον υπουργό και την δουλειά που έχει κάνει στο παρελθόν και ζήτησε οι χρηματοδοτήσεις που αφορούν την περιφέρεια να κλειδώνουν ανεξάρτητα από το χρόνο ωρίμανσης και υλοποίησης του έργου.
 

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν οι βουλετές Κουκουλόπουλος, Αθανασιάδης, Βλατής, Χαντάβας και Κασαπίδης, όπως και οι δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Γρεβενών, Αμυνταίου, Σερβίων- Βελβεντού και Δεσκάτης.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 16:51