Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 12:26

Καταργούνται 100 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα. Σε μια ΔΟΥ σε κάθε νομό προσανατολίζεται η κυβέρνηση

altΤο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, φέρνει τα πάνω κάτω στο υπουργείο Οικονομικών.

«Μπουτίκ» θα γίνουν οι Εφορίες αν ευοδωθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί «Μπουτίκ» θα γίνουν οι Εφορίες αν ευοδωθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί Οι επιτελείς του υπουργείου ..

για την ώρα βλέπουν:

1 Να υπερισχύει το σενάριο της εξόφλησης του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις αντί της πρότασης περί βεβαίωσης του φόρου (σήμερα δεν βεβαιώνεται, απλώς η δήλωση που δεν συνοδεύεται από εξόφληση του φόρου χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη) και της εξόφλησής του σε δόσεις με ανοιχτές προθεσμίες.

2 Ανοιχτό παραμένει ακόμα και το ενδεχόμενο της προσαύξησης στην περίπτωση μη καταβολής του φόρου.

3 Μετατρέπεται σε αδίκημα διαρκείας η φοροδιαφυγή από ΦΠΑ, με μείωση του ορίου, ενώ ενεργοποιείται το Αυτόφωρο και η μη εξαγορά ποινής σε περίπτωση καταδίκης όταν δεν έχει πληρωθεί ο φόρος.

4 Εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις αυστηρές ποινές της ολικής δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων και των καταθέσεων σε περίπτωση φοροδιαφυγής.

Καταργούνται 100 ΔΟΥ

5 Καταργούνται σε πρώτη φάση 80 με 100 εφορίες, ενώ στόχος είναι να περιοριστούν και άλλο οι περίπου 180 εφορίες που θα διατηρηθούν.

6 Ενεργοποιείται τριπλό σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών: ηλεκτρονική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων, χορήγηση πιστοποιητικών μέσω των εφοριών τύπου ΚΕΠ και πληρωμή φόρων μόνο στις τράπεζες.

7 Δημιουργία Ελεγκτικών Κέντρων κατά Περιφέρεια, όπου θα ενταχθούν (παίρνοντας άλλη μορφή) όλα τα τμήματα ελέγχου και νομικών υπηρεσιών των υφιστάμενων εφοριών.

8 Υιοθετείται η φοροδιαιτησία για την επίλυση διαφορών μεταξύ Δημοσίου και φορολογούμενων, προς αποφυγή δικαστικής προσφυγής.

9 Νομοθετείται και ελεγκτής των εφοριακών, οι οποίοι θα κρίνονται με βάση ειδικούς δείκτες απόδοσης και θα βλέπουν την πόρτα εξόδου σε περίπτωση διαφθοράς

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 12:43