Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 12:05

Σ. Ξυνίδης στα Γρεβενά: Οχι στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα


xinidisΟ Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία ...

και εκπροσώπων των φορέων της αποκεντρωμένης διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Το κλειδί της ανάπτυξης το κρατάμε στα χέρια μας όλοι εμείς: η Κυβέρνηση, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο στόχος είναι κοινός και μας αφορά όλους: Επανεκκίνηση της οικονομίας.», υπογράμμισε ο κ. Ξυνίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του , ενώ επεσήμανε ότι το Υπουργείο προσανατολίζει τις δράσεις του στη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια οικονομία με ισχυρές παραγωγικές δυνατότητες που θα βασίζεται στην υψηλή ποιότητα του εργατικού δυναμικού, το αποτελεσματικό κράτος, τις νέες τεχνολογίες και το σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Ο Υπουργός δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση ακουμπά πάνω στα προβλήματα των επιχειρηματιών και ανέλυσε το νέο επενδυτικό νόμο, τονίζοντας πως δεν έχει τη λογική των προηγούμενων νόμων που βασίζονταν στις επιδοτήσεις. «Ο νέος επενδυτικός νόμος επιβραβεύει την καινοτομία και την τεχνολογία, προωθεί τη διασύνδεση των επιχειρήσεων» επεσήμανε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως «σε λίγο καιρό η αγορά θα πάρει μπροστά».

Όσον αφορά ειδικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Ξυνίδης ανέφερε πως πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το αναπτυξιακό της μοντέλο και συμπλήρωσε ότι για να βγει η Περιφέρεια από τη δύσκολη θέση, που σήμερα βρίσκεται, ο δρόμος είναι η στροφή στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με έμφαση στον τριτογενή τομέα.
«Ο δρόμος της επιβίωσης περνάει μέσα από την ανάπτυξη του εμπορίου και των υπηρεσιών. Περνάει μέσα από την ανάπτυξη νέων σύγχρονων μονάδων παραγωγής ενέργειας, περνάει μέσα από τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ενός φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο αν παραμείνει υγιές θα μπορέσει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Αναπληρωτής αναφέρθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της περιοχής και δήλωσε πως τα έργα αυτά θα πραγματοποιηθούν.
«Σήμερα, έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση, ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με μια επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται κυρίως στο κράτος και στα ταμεία του, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια επιτακτική ανάγκη: Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ιστού επιχειρήσεων που στηρίζονται στη γνώση, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία» κατέληξε ο κ. Ξυνίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 12:17