Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 19:03

Ποσό 2,64 εκ € απο την Περιφέρεια για την επισιτιστική βοήθεια για το 2016. Τι ζητά απο Σ. Γιαννακίδης συνεταιρισμούς και μεταποιητές

Ποσό 2,64 εκ € περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», για το 2016, που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα μοιράσει υπό μορφή προϊόντων στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής. 

Το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας περιλαμβάνει  70 προϊόντα  όπως όσπρια, νωπά κρέατα, λάδι, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής και θα δοθούν στους δικαιούχους πως έχουν καταγραφεί στις κοινωνικές δομές του κράτους.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη  Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής κ. Σταύρο Γιαννακίδη η διανομή  θα ξεκινήσει μετά τον Μαϊο 2016 και θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές συμπράξεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι διαγωνισμοί  για την προμήθεια  των προϊόντων θα γίνουν σε περιφερειακό επίπεδο αλλά θα είναι διεθνείς οι δε προδιαγραφές τους θα ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την Ε.Ε. και η διαχείρισης της  ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ εχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία το 80% του προγράμματος αξίας 105 εκ € να το διαχειρισθούν οι περιφέρειες με τις κοινωνικές συμπράξεις (εκκλησία, δημοι, μκο).

Μάλιστα για να αποφευχθούν τα προβλήματα  τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ενημέρωση όλων των φορέων της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών,  εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τους μεταποιητές ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς.  Θα προτείνουμε, τόνισε ο κ. Γιαννακίδης, να δημιουργηθούν συμπράξεις, κοινοπραξίες για συνεταιρισμών η επιχειρήσεων της περιοχής με στόχο την διεκδίκηση του διαγωνισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.   Επίσης, θα συνιστούσαμε στους ενδιαφερόμενους να προβούν σε επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλους, σε  περιοχές και περιφέρειες της χώρας όπου θα «τρέξουν» αντίστοιχοι διαγωνισμοί με στόχο την απο κοινού προώθηση τοπικών  προϊόντων.

πηγη: ΑΠΕ -ΜΠΕ \ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 19:34