Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 08 Μαϊος 2011 17:21

Στην Εκθεση Γούνας Καστοριάς ο Κ. Σκανδαλίδης

ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης με τον πρόεδρο του συνδ. Γουνοποιών κ. Καλλισθένη και τον πρόεδρο της βουλης Φ. Πετσαλνικο και την γεν. γραμ. Αποκεντρωμενης διοικησης κ. Δ. Μπάστα« Νομίζω ότι ένας κλάδος όταν ανακάμπτει σε μια τέτοια οικονομική κρίση, είναι το πιο παρήγορο σημάδι για την πορεία της ίδιας της χώρας, της οικονομίας, αλλά και της ίδιας της περιοχής. Εδώ ο κλάδος είναι συνυφασμένος με την ιστορία του νομού, της πόλης της Καστοριάς δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης. Είναι συνυφασμένος αυτός ο κλάδος με την δημιουργικότητα ανθρώπων,..

οι οποίοι με μεράκι πασχίζουν για ότι καλύτερο και νομίζω ότι η φετινή έκθεση είναι αυτή που δίνει και την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς γι΄αυτή την μεγάλη προσπάθεια και τις κατασκευές που έκανε ».
Ο κ. Σκανδαλίδης μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλή Καλλισθένη για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να αυξηθεί ο χώρος του εκθεσιακού κέντρου γιατί η γούνα έχει δυναμική και βρίσκεται σε άνθηση.
« Έχουμε βλέψεις να δημιουργήσουμε και άλλα 3.500 τ.μ χώρου γιατί δεν μας φτάνουν, σε αυτό θα θέλαμε την βοήθεια σας. Ξέρω τον αγώνα που κάνετε, ξέρω τις ελλείψεις τις οικονομικές που υπάρχουν, μαζί όμως θα δουλέψουμε και να ξεπεράσουμε την κρίση.
Παρεμβαίνοντας στην ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Φαίδων Γκιάτας αναφέρθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο επισημαίνοντας ότι :
« Πολλά από τα αιτήματα για τις φάρμες έχουν ενταχθεί σε αυτόν ζήτησε όμως από τον Υπουργό να δει το ζήτημα της επιδότησης του ζωικού κεφαλαίου, μέσω του νέου Αναπτυξιακού » .
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε ότι : «Δεν γίνεται, δεν επιτρέπεται από την Ε.Ε. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια προσπάθεια για τα σχέδια βελτίωσης σοβαρά και θα δούμε τι θα κάνουμε με το άλλο » .
Μετά το πέρας της επίσκεψης στον εκθεσιακό χώρο ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι :
« Η 36η Διεθνής Έκθεση Γούνας εδώ στην Καστοριά, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για έναν κλάδο που επί εκατονταετίες αποτελεί την βασική οικονομική δραστηριότητα και δίνει δουλειά σε χιλιάδες άτομα, ταυτόχρονα όμως είναι και ένας κλάδος αποκλειστικά εξαγωγικός, άρα συναλλαγματοφόρος. Διαπιστώνει κανείς την ποιότητά των ειδών που κατασκευάζουν οι γουνοποιοί και από την περιοχή της Καστοριάς αλλά και από την περιοχή της Σιάτιστας. Ευχόμαστε να συμβάλλει αυτή η Έκθεση στην περεταίρω ανάπτυξη και στην δραστηριότητα την οικονομική και στις εξαγωγικές στον κλάδο. Συγχαίρουμε βεβαίως τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς που την έχει διοργανώσει κατά άψογο τρόπο. Συγχαίρουμε και τους εκθέτες για την πολύ καλή δουλειά τους » .
Από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης ανέφερε ότι:
«Είναι μια από τις πιο καλά διοργανωμένες εκθέσεις γούνας των τελευταίων ετών. Παρατήρησα ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση ξένων επισκεπτών. Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλές δουλειές από τους γουνοποιούς. Είναι ένας κλάδος που στην σημερινή συγκυρία την οποία ο τόπος μας διέρχεται με μια οικονομική κρίση, μπορεί να βοηθήσει γιατί είναι ένας κλάδος ο οποίος απευθύνεται κυρίως στο εξωτερικό και δεν έχει πάρα πολύ σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και οικονομία. Πιστεύω ότι οι γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό προβάλλοντας τον τόπο μας και βοηθώντας την εθνική οικονομία» .

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Μαϊος 2011 17:35