Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 20:52

Ταμείο εγγυήσεων για τις πωλήσεις του δημοσιου ζητά η τρόϊκα

papandreou_merkel_sarkoziΜέσα στους επόμενους μήνες ζητούν οι ευρωπαίοι να έχει ιδρυθεί και να λειτουργεί το Ταμείο Εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος, το οποίο θα αναλάβει τις πωλήσεις της περιουσίας του δημοσίου που θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους μας. Το Ταμείο αυτό θα λειτουργεί ...

εντός των ευρωπαικών νόμων και υπο ευρωπαική εποπτεία, ίσως της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να συμμετέχει στη διοίκηση του και ξένος μάνατζερ.

Πρώτη προτεραιότητα των ξένων πιστωτών σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι η πώληση της ΔΕΗ και στη συνέχεια και άλλων ΔΕΚΟ αλλά και ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου.

Φυσικά το Ταμείο θα αναλάβει μόνο τις πωλήσεις τα έσοδα απο τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή δανείων και όχι την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου την οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει και να υλοποιήσει άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση. Πράγμα, το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και ούτε φυσικά έχει σχεδιάσει.

Η ιδέα του ταμείου ενεργοποιήθηκε όταν διαπιστώθηκε οτι καμμία απο τις μεταρρυθμίσεις δεν έχει εφαρμοστεί και επειδή θεωρείται αδύνατη η πώληση περιουσιακών στοιχείων απο την κυβέρνηση λόγω αντιδράσεων εντός του κυβερνώντος κόμματος και της Βουλής, ακόμη και εντός του υπουργικού Συμβουλίου. Οι πιστωτές θεωρούν οτι αν δεν αναλάβουν οι ίδιοι τις πωλήσεις δεν εξασφαλίζονται ώστε να δώσουν την επόμενη δόση του δανείου των 110 δις ευρώ, ούτε μπορούν να πείσουν την κοινή γνώμη των ευρωπαικών κρατών να πληρώσουν για νέα δάνεια στην Ελλάδα, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

http://www.reporter.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαϊος 2011 21:06