Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Μαϊος 2011 22:47

Αναδιάταξη ελληνικού χρέους προβλέπει ο Βινς Κέιμπλ

ο Vince CableΤην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους βλέπει ως πιθανότερη και πιο σωστή λύση ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Βινς Κέιμπλ σε συνέντευξή του στον Γκάρντιαν. Όπως σημειώνει ο Βρετανός υπουργός, η συνεχής απαίτηση από την Ελλάδα να μειώνει τις δαπάνες της δεν είναι η λύση στο πρόβλημά της. «Πρέπει να επιτεθούν στο χρέος, να το αντιμετωπίσουν με πιο ρεαλιστικό τρόπο», σχολιάζει ο κ. Κέιμπλ.

Παραδέχεται ότι η αναδιάταξη του χρέους δεν είναι εύκολη επιλογή για μια χώρα, καθώς χάνει την ικανότητα δανεισμού από τις αγορές. Όπως τονίζει όμως, από τη στιγμή που οι υπόλοιπες επιλογές είναι «τρομερές» θεωρεί σχεδόν βέβαιη την εθελοντική αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.

Ο Βινς Κέιμπλ εκτιμά μάλιστα ότι αυτή η εξέλιξη θα φέρει τα μέλη της ευρωζώνης πιο κοντά πολιτικά, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λέγοντας ότι κανείς δεν θα κερδίσει τίποτα από μια τέτοια κίνηση.

Ο κ. Κέιμπλ γίνεται το πρώτο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης που διατυπώνει άποψη για το θέμα του ελληνικού χρέους.

πηγή: skai.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Μαϊος 2011 23:08