Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 11:22

Μερική ικανοποίηση στους Γουνοποιούς της Καστοριάς απο τις ανακοινώσεις για το κλάδο της γούνας. Συνάντηση του Γ. Κορεντσίδη με Σταθάκη και Σπιρτζη

Τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου παρακολούθησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, στο περιθώριο του οποίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, στους οποίους έθεσε ζητήματα ανάπτυξης του κλάδου της γούνας και της επιχειρηματικότητας.

Η Γουνα και οι επιχειρήσεις μεταποίησης βρέθηκαν στο επικεντρο του ενδιαφέροντος απο την πλευρά της κυβέρνησης. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε οτι θα προωθήσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος στις διετής δομές φοίτησης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ειδικότητα τεχνιτη γουνας για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρζης ανακοινωσε την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριας σε Διεθνές σε συνδυασμο με τις δομές πώλησης και εκθεσης προϊόντων γούνας που διαθέτουν οι γουνοποιοί ενω ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Καστοιρα ως έδρα του διαμετακομιστικού εμπορίου στα πλαίσια της σιδηροδρομικής Εγνατίας που προωθείται απο την κυβερνηση, ενω εκανε ειδική αναφορά στην ενίσχυση του brandnname των επώνυμων προϊοντων γούνας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριας συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, με τον οποίο συνομίλησε για το αεροδρόμιο Καστοριάς και τη δημιουργία ορισμένων υποδομών προκειμένου να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα διεθνείς πτήσεις από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Ο κ. Κορεντσίδης παρέδωσε αναλυτικό υπόμνημα στον κ. Σπίρτζη με τα ζητήματα δυσλειτουργίας του αεροδρομίου, προτάσεις για την επίλυσή τους, λαμβάνοντας τη θετική ανταπόκριση του υπουργού. ενώ για το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο, όπου έκανε ειδική αναφορά και για τα θέματα της γούνας, δίνοντας βαρύτητα στην ενίσχυση του brandname.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 11:43