Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 19:20

Όλι Ρεν: Πρέπει να κάνουμε υπέρβαση για την Ελλάδα - ΔΝΤ: Έτοιμοι να συνεχίσουμε τη στήριξη της Ελλάδας

Όλι Ρεν: Πρέπει να κάνουμε υπέρβαση για την Ελλάδα - ΔΝΤ: Έτοιμοι να συνεχίσουμε τη στήριξη της ΕλλάδαςΑισιόδοξος για την καταβολή της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου εμφανίστηκε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να υπερβούν τις όποιες διαφορές προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή στάση πληρωμών.

"Καλώ όλους αυτούς που αποφασίζουν στην ΕΕ, και ιδιαίτερα τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης την ερχόμενη Κυριακή, να υπερβούν τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν και να καταλήξουν σε μια υπεύθυνη συμφωνία αυτή την κρίσιμη στιγμή", δήλωσε ο Ρεν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup στο Λουξεμβούργο με θέμα το περιεχόμενο και τους όρους ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα και για τη φύση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Την στήριξη προς την Ελλάδα επισημαίνει και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο με ανακοίνωση της εκπροσώπου του, Καρολάιν Άτκινσον, ενώ προσθέτει ότι περιμένει θετικές εξελίξεις στο επόμενο Eurogroup.

"Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την στήριξη μας προς την Ελλάδα, από τη στιγμή που θα εγκριθούν τα νέα μέτρα από τις ελληνικές αρχές" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Προσθέτει ότι παρατηρείται πρόοδος στις συζητήσεις για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας και αναφέρει ότι αναμένει θετικό αποτέλεσμα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

Λίγο νωρίτερα, πηγές από την Ε.Ε., ανέφεραν πως η εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα θεωρείται βέβαια.

πηγή: enet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 19:27