Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 18:12

Στον όμιλο Ελλάκτωρ τα έργα του Καλογρίτσα λόγω οικονομικών δυσκολιών

Τα προβλήματα του ομίλου Καλογρίτσα εγείρουν ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να υλοποιήσει τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, τα οποία κρατά ακόμα.

 
 Αίτηση υποκατάστασης έχει υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες ο όμιλος Ελλάκτωρ προκειμένου
να αναλάβει τέσσερις εργολαβίες του ομίλου Καλογρίτσα, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τελευταίος. 

Η αίτηση υποκατάστασης υπεβλήθη σε συνεννόηση με την Τράπεζα Αττικής, προκειμένου να μην υποστεί η τράπεζα ζημιές εκατομμυρίων από τις εγγυητικές επιστολές που έχει εκδώσει για την κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας Καλογρίτσα, σε περίπτωση που εκείνη κηρυχθεί έκπτωτη από τα έργα. 

Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα αναλάβει το έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, προϋπολογισμού 41,3 εκατομμυρίων ευρώ, την κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονή - Σίγρι, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία μάλιστα υπεγράφη προ διετίας συμπληρωματική σύμβαση, την αποχέτευση στο Διόνυσο, με προϋπολογισμό 16 εκατομμύρια ευρώ, κι ένα ακόμα τεχνικό έργο στον Πειραιά. 

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες και για το κατά πόσο ο όμιλος Καλογρίτσα θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις τέσσερις εργολαβίες στις οποίες έχει μειοδοτήσει, με πολύ υψηλές εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 50%, για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο όμιλος Ελλάκτωρ δεν ενδιαφέρεται να υποκαταστήσει τον όμιλο Καλογρίτσα σε ό,τι αφορά την κατασκευή των τμημάτων του εν λόγω αυτοκινητόδρομου. 

Ο κατασκευαστικός όμιλος Καλογρίτσα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία έτη.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΣΚΑΪ, τον Ιανουάριο του 2017, με επιστολή προς τους Χρήστο και Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα η Τράπεζα Αττικής είχε απειλήσει την οικογένεια με οικονομικό και νομικό έλεγχο, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες πιέσεις προς την τράπεζα προκειμένου να χορηγηθούν νέα δάνεια, την ώρα που ο όμιλος αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τον ήδη υπάρχοντα δανεισμό του, ο οποίος ξεπερνούσε τότε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

Μόνο τη διετία 2015-2016, ο όμιλος Καλογρίτσα είχε λάβει από την Τράπεζα Αττικής δάνεια άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. 

Στενές σχέσεις με τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, εταιρεία του οποίου είχε πλειοδοτήσει στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δίχως να διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια, διατηρεί ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή: http://www.skai.gr/ Αχιλλεας Τόπας
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 18:21