Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 08:31

Αντικατάσταση εργολάβου στην κατασκευή της Τ/Θ Φλώρινας προαναγγέλει ο Βοσκόπουλος. Φεύγει ο Τοξότης του Καλογρίτσα και έρχεται ο Ακτωρας

Ο  Δήμαρχος Φλώρνας απάντησε σε ερωτήματα των δημοσιογράφων και, συγκεκριμένα, είπε:

  • Για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας

Η εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ», η οποία είναι ανάδοχος του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας, αφού ήταν αυτή που πληρούσε τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση, αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις απαιτήσεις που έχει αναλάβει σχετικά με το έργο. Στάλθηκε ειδική πρόσκληση προς την εταιρεία της οποίας είναι πρόεδρος ο κ. Καλογρίτσας, επειδή υπήρξε οικονομική αδυναμία για την συνέχιση του έργου και επειδή παρήλθε ο χρόνος της προθεσμίας που δικαιούταν για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων εργασιών και δεν προχώρησε στην ολοκλήρωση αυτών, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία και τη σύμβαση να ολοκληρώσει τα προβλεπόμενα από το χρονοδιάγραμμα, ως όφειλε. Η ισχύς της πρόσκλησης είναι ένας μήνας, ο οποίος παρέρχεται στις 21 Μαΐου 2018. Υπάρχει μια προθεσμία 15 ημερών και, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΔΕΥΑΦ, όπως αναγράφονται στην ειδική πρόσκληση, τότε η εταιρεία κηρύσσεται έκπτωτη. Ο κ. Καλογρίτσας έστειλε τις προηγούμενες ημέρες έγγραφο στη ΔΕΥΑΦ, όπου ζητάει την αντικατάσταση της εταιρείας του, με την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ». Αυτή την στιγμή η ΔΕΥΑΦ έχει στείλει την επιστολή αντικατάστασης στο αρμόδιο Υπουργείο, και εφόσον αυτό γνωμοδοτήσει θετικά και αναλάβει όλες τις ευθύνες, οι οποίες απορρέουν από την αντικατάσταση, τότε πλέον θα προχωρήσουμε άμεσα και το έργο θα το αναλάβει η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ». Πάντως, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουμε καμία διαβεβαίωση ως προς την εφαρμογή ή μη ποινών προς την ΔΕΥΑΦ, αφού η αντικατάσταση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προβλέπει την εφαρμογή ποινών και προς τη ΔΕΥΑΦ. Ήδη γίνεται η σχετική διαβούλευση και περιμένουμε τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που το θέμα αυτό λυθεί μέσα στον μήνα Μάιο χωρίς ποινές προς την ΔΕΥΑΦ, τότε το έργο θα συνεχιστεί από την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», όπου εκτιμάμε ότι το έργο θα τελειώσει σχετικά άμεσα. Δεν σας κρύβω από την εμπειρία μου ως μηχανικός και από τη γνώση μου επί των τεχνικών θεμάτων, ότι εάν το έργο το είχε πάρει μια εταιρεία, που θα ήταν οικονομικά εύρωστη, το έργο θα είχε ολοκληρωθεί το 2016. Δυστυχώς, όμως, η οικονομική δυσχέρεια της εταιρείας σε συνδυασμό με τα capital controls και την οικονομική κρίση επέφεραν αυτή τη σημαντική καθυστέρηση στο έργο της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας.

Εάν το σενάριο της αντικατάστασης δεν προχωρήσει, τότε η εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ» θα κηρυχθεί έκπτωτη και θα ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασης της με τον επόμενο μειοδότη, δηλαδή τον 2ο, τον 3ο , κοκ.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία προχωράει σε κάποια έργα, όπως η κατασκευή του κεντρικού αγωγού από την Μελίτη προς την Φλώρινα, και για τον λόγο αυτό έχει κλείσει και ο δρόμος στο ύψος της Παλαίστρας, καθώς εκεί υπολείπεται η κατασκευή του δίδυμου αγωγού μήκους ενός χιλιομέτρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 08:37