Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 12:58

Το τριήμερο «λουκέτο» από την Επιθεώρηση Εργασίας σε υποκατάστημα της Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, ανάγκασε την εργοδοσία να τηρεί το ωράριο

«Ζούμε μία κοσμογονία στην τράπεζα Πειραιώς μετά το λουκέτο»:

έτσι περιγράφει στο Left.gr εργαζόμενος σε κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, την κατάσταση που επικρατεί μετά την πρόσφατη, τριήμερη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, την οποία διέταξε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. «Για πρώτη φορά τηρείται το ωράριο εργασίας και μάλιστα η διοίκηση προσπαθεί να επιταχύνει το κλείσιμο των ταμείων, ώστε να κλείνουν στην προβλεπόμενη ώρα», προσθέτει ο ίδιος.

Αντίστοιχες είναι οι μαρτυρίες από τουλάχιστον 5 ακόμα καταστήματα της εν λόγω τράπεζας, μία ημέρα μετά την επαναλειτουργία του καταστήματος στο οποίο μπήκε προσωρινά λουκέτο. 

«Τα απόνερα του λουκέτου δεν φτάνουν μόνο σε όλο, σχεδόν, το δίκτυο καταστημάτων της Πειραιώς αλλά και στις υπόλοιπες τράπεζες, όπου καταγράφονται ανάλογες προτροπές προς τους υπαλλήλους», τονίζει ο ίδιος εργαζόμενος. «Πλέον, οι διοικήσεις, φαίνεται ότι απόφάσισαν να επιλέξουν το δρόμο της τήρησης της νομιμότητας», σημειώνει. «Το μείζον ζήτημα πλέον για εμάς, τους εργαζόμενους, είναι να υπάρξει συνέχεια και η εφαρμογή του ωραρίου να συνεχιστεί σε μόνιμη βάση», καταλήγει. 

Απαραίτητη προϋπόθεση, θα προσθέταμε, για να γίνει αυτό, είναι η ύπαρξη και η δράση διεκδικητικών σωματείων στον κλάδο των τραπεζών. Ένα τέτοιο άλλωστε, ήταν αυτό που έκανε το αίτημα για τον έλεγχο του Σ.ΕΠ.Ε. στο συγκεκριμένο αλλά και σε πολλά άλλα καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς. 

Πρόκειται για τον Σύλλογο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος διαμηνύει  ότι θα εντείνει τις παρεμβάσεις του για την προστασία του νομίμου ωραρίου εργασίας με κάθε τρόπο:

- με συνεχείς περιοδείες κλιμακίων στους εργασιακούς χώρους,

- με παρέμβαση στην αρμόδια Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και τις επιμέρους Περιφερειακές Διευθύνσεις

- με εντατικοποίηση των ελέγχων από κοινού με τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Επιθεώρησης Εργασίας,

- πραγματοποιώντας το αμέσως επόμενο διάστημα σχετική ενημερωτική εκδήλωση,

- αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Συλλόγου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και facebook (ΣΕΥΤΠΕ), προκειμένου να δέχεται τις καταγγελίες, που αφορούν τη συστηματική καταστρατήγηση του νομίμου ωραρίου εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 13:03