Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 23:53

15% η συμμετοχή του Δημοσίου στο ΕΣΠΑ για να μη χαθούν τα λεφτά της Ε.Ε


100803_espaΣτο 15% μειώνεται η ελληνική συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ διατίθενται άμεσα από το νέο δάνειο που λαμβάνει η χώρα 15 δις. ευρώ προκειμένου να μη τιναχθεί στον αέρα το ΕΣΠΑ, για δράσεις ανάπτυξης και απασχόλησης. Αυτό είναι το μόνο θετικό μέτρο για την Ελλάδα που περιλαμβάνεται στις αποφάσεις ..

της συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα που αφορούν στο νέο δάνειο, μετά τη διαπίστωση ότι η χώρα μας λόγω οικονομικής αδυναμίας θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στο ποσοστό συμμετοχής της προκειμένου να εκταμιεύσει κονδύλια για αναπτυξιακές δράσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Μπαρόζο, η σύνοδος αποδέχθηκε την πρότασή του για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα μέσω του επαναπρογραμματισμού των πόρων των κοινοτικών ταμείων, τους οποίους δικαιούται η χώρα. Προσέθεσε ότι θα παρασχεθεί στην Ελλάδα και σημαντική τεχνική ενίσχυση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Χαρακτηριστικά, στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, αναφέρονται τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσόρισε την πρόθεση της Επιτροπής να αναπτύξει συνέργειες μεταξύ του νέου προγράμματος και των διαρθρωτικών ταμείων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί η δυνατότητα της Ελλάδας για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ώστε να υπάρξει ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει και υποστηρίζει την προετοιμασία εκ μέρους της Επιτροπής , μαζί με τα κράτη μέλη, ενός συνολικού προγράμματος τεχνικής βοήθειας για την Ελλάδα».

Αναμένεται να διαπιστωθεί τι κρύβεται πίσω από τον όρο «πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας», καθώς ήδη κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτιμούν ότι ο κύριος όγκος των κονδυλίων θα διοχετευθεί εκ νέου στις ισχυρές χώρες που μας δανειοδοτούν μέσω των εταιριών που θα αναλάβουν το τεχνικό μέρος των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τα διαρθρωτικά ταμεία.

 

πηγη:eklogika.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 23:56