Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 11:21

"Με το βλέμμα στις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών", Πολυμελής διπλωματική αποστολή στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας

Τριάντα Οικονομικοί & Εμπορικοί Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών και δύο πρέσβεις θα συμμετάσχουν στη πολυμελή αντιπροσωπεία από 27 χώρες που θα βρεθεί από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2018 στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για  πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος “Synergassia” που τρέχει τα τελευταία 10 χρόνια η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), προωθώντας συγκεκριμένους κλάδους και προϊόντα που εμφανίζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς και  τα επενδυτικά πλεονεκτήματα των περιφερειών της χώρας στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Την επίσκεψη διοργανώνουν από κοινού η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της διπλωματικής αποστολής, «στοχεύουμε στην προβολή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την τόνωση της εξωστρέφειας των μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής μας».

Στόχος του προγράμματος Synergassia είναι η προβολή της Ελλάδας, και η προώθηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων και προϊόντων που παράγοντα στις περιφέρειες στην παγκόσμια αγορά.  

Όπως επεσήμανε ο Θόδωρος Καρυπίδης «η ανταπόκριση την επιχειρήσεων  της περιοχής στην πρόσκλησή μας ήταν μεγάλη». Έχουν δείξει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν σε κατ’ίδιαν συναντήσεις με τους διπλωμάτες 29 εξαγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής  ενώ έχουν ήδη  ορισθεί 205 συναντήσεις με εμπορικούς ακολούθους.  Στις συναντήσεις εκτός από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Θα υπάρξουν επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων ενώ οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Τα σωστά βήματα για επιτυχημένες εξαγωγές» που θα γίνει από τα στελέχη του Enterprise Greece.

Σύμφωνα με τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν προέρχονται από τον δυναμικό χώρο των κρασιών που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εξαγωγική πρόοδο,  από τον χώρο της μεταποίησης και εμπορίας γούνας όπου αρκετές εταιρίες ήδη δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες της Ασίας και της Ρωσίας, έχουν δηλώσει συμμετοχή εταιρίες από τον χώρο του μαρμάρου, των τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και αρκετές νέες επιχειρήσεις από τον ανερχόμενο δυναμικό κλάδο των αρωματικών φυτών και μπαχαρικών. 

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν διπλωμάτες από 27 χώρες. Πιο συγκεκριμένα από : Αργεντινή, Αυστραλία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κούβα, Κύπρος, Λετονία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γραφείο Εκπροσώπησης της Ταϊπέι στην Αθήνα, Τυνησία, και Φινλανδία.

πηγη: απε μπε & vetonews.gr

.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 11:44