Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 09:37

ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ STANDARD & POOR’S ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

 Το σχέδιο που παρουσίασε η ΔΕΗ θα βοηθήσει στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της σταθερότητας  Δεύτερη κίνηση αναγνώρισης των μέτρων ανάταξης της Επιχείρησης από τον διεθνή οίκο

 Βλέπει ενδυνάμωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της ΔΕΗ  Γ. Στάσσης: «. Η ΔΕΗ αλλάζει, μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και αυτό θα είναι προς όφελος της Επιχείρησης, των εργαζομένων της, των μετόχων και των καταναλωτών» Το πράσινο φως από την Standard & Poor’s έλαβε το σχέδιο για τις μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες της ΔΕΗ. Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του αξιόχρεου της Εταιρείας από την S&P, ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του θεωρεί πλέον πιθανό ότι οι αναθεωρημένες στρατηγικές προτεραιότητες, που παρουσίασε η ΔΕΗ θα βοηθήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της σταθερότητας.

Σύμφωνα με την S&P, οι αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ, είναι ευθυγραμμισμένες με τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό και τους στόχους της Ε.Ε. για την κλιματική αλλαγή και είναι επικεντρωμένες στην ενδυνάμωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της εταιρείας. Η S&P αναφέρει χαρακτηριστικά ως σημεία ενδιαφέροντος τις ανακοινώσεις για: -Τη μείωση κατά 75% των εκπομπών άνθρακα έως το 2024 -Την ισχυρή στροφή στην παραγωγή ΑΠΕ -Τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της εμπορίας -Την ενίσχυση των επενδύσεων στα δίκτυα και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους -Την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε: «Είναι η δεύτερη κίνηση αναγνώρισης των προσπαθειών για την ανάταξη της ΔΕΗ από την S&P. Μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Επιχείρησης, είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη θετική αποδοχή από τον διεθνή οίκο του σχεδίου που παρουσιάσαμε για τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της Εταιρείας. Η ΔΕΗ αλλάζει, μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και αυτό θα είναι προς όφελος της Επιχείρησης, των εργαζομένων της, των μετόχων και των καταναλωτών».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 09:39