Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 08:18

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων,

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ είναι αναρτημένα στο myAADE τον «λογαριασμό» του φόρου ακινήτων ενώ το συνολικό ποσό που θα ζητηθεί ανέρχεται σε λίγο πάνω από 2,5 δισ.ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ δεν προβλέπεται έκπτωση στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολή του φόρου, όπως συνέβαινε για τον φόρο εισοδήματος.

Όσοι δεν έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση, τότε δεν πρόκειται να δουν διαφοροποιήσεις στον φετινό ΕΝΦΙΑ. Αντίθετα διαφορές στο εκκαθαριστικό τους θα δουν μόνο εκείνοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην τακτοποίηση αυθαίρετων επιφανειών. Έτσι ανάλογα με το αν οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες, θα δουν το εκκαθαριστικό τους, αυξημένο ή μειωμένο.
Υπάρχει μία μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή ακόμη και μηδενικό και έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2020. Ο αριθμός των εν λόγω φορολογουμένων υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 εκατ. και για αυτούς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και θα μηδενίζεται.