Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 08:45

26 Επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 2ο εκθεσιακό γεγονός για το 2022, ακολουθώντας τον εγκεκριμένο από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προγραμματισμό ενίσχυσης των Επιχειρηματικών Δράσεων.

Δυναμικό παρόν έδωσαν 26 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Food Expo 2022, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου ATHENS METROPOLITAN EXPO στα Σπάτα της Αττικής.

Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, οι 26 επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα ανάμεσα σε 1200 Έλληνες και ξένους εκθέτες. Το εξαιρετικό προφίλ των εκθετών που συμμετείχαν, ανέδειξε άψογα τη μοναδικότητα των προϊόντων της περιοχής επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα προϊόντα που παράγει η Δυτική Μακεδονία, με τις κατάλληλες δράσεις μπορούν να προωθηθούν πέρα από τις ελληνικές και στις διεθνείς αγορές. Συγχρόνως είχαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε συμφωνίες.

Στα πλαίσια της ανάδειξης του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην εκδήλωση Mediterranean Gastronomy Forum όπου διακεκριμένος chef, την 1η μέρα της έκθεσης παρουσίασε μπροστά σε ακροατήριο τοπικές συνταγές ενισχύοντας την εξαγωγική προοπτική που αυτά τα προϊόντα μπορούν να φέρουν.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και τα περίπτερα των Παραγωγών και των Επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας τονίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τους Παραγωγούς και τις Επιχειρήσεις με στοχευμένες δράσεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Ευφροσύνης Ντιό με την παρουσία της στην έκθεση, σημείωσε πως η συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή, στις Επιχειρήσεις και στα Επιμελητήρια επιβεβαιώνει τη συνεχόμενη προσπάθεια όλων για την εξωστρέφεια καθώς και την ανάδειξη του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των Επιχειρήσεων και των Παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 08:47