Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 15:16

Η Advent κατέθεσε τα οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών. Αναμένεται το "πράσινο φώς" για την επένδυση που θα δημιουργήσει 650 θέσεις εργασίας

του Σπύρου Κουταβά

Πριν από δύο ημέρες η  Advent Technologies απέστειλε στην ΕΥΔΑΜ (Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης)

και στο Υπουργείο Οικονομικών τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας για την χρήση του  2023 καθώς και τα στοιχεία το πρώτου τετράμηνου του 2024.  Πρόκειται για την μοναδική εκκρεμότητα που οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Ανάπτυξης και των Οικονομικών ανέφεραν ότι υπήρχε από πλευράς της εταιρίας προκειμένου να ξεκλειδώσει  η πολυαναμενόμενη επένδυση ύψους 64 εκ € με την Κρατική επιδότηση να ανέρχεται στα 24 εκ €.

Ο  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Advent Technologies Δρ. Βασίλης Γρηγορίου ερωτώμενος από το ΑΠΕ ΜΠΕ επιβεβαίωσε το γεγονός της αποστολής των στοιχείων  τα οποία όπως εξήγησε «έχουν ταυτόχρονα δημοσιευθεί και στην εδρα της εταιρίας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ όπως προβλέπει η Αμερικανική νομοθεσία μιας και η  συγκεκριμένη τεχνολογική εταιρία είναι εισηγμένη στον Nasdaq». Ο κ. Γρηγορίου δήλωσε ότι «από την στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών ανάψει το πράσινο φως μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου». Πρόσθεσε επίσης ότι» η εταιρία θα επιδιώξει επιπλέον χρηματοδότηση» προκειμένου να καλύψει τού επενδυτικό της πλάνο των 64 εκ €.

Η εταιρία Advent έχει αγοράσει τις απαραίτητες εκτάσεις στην Κοζάνη όπου προβλέπεται να αναπτύξει τις κτιριακές της εγκαταστάσεις ενώ έχει προχωρήσει και πρόσληψη ορισμένων ειδικοτήτων επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Green HiPo της Advent ανήκει στα Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος «IPCEI Hy2Tech» που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο 2022 για «την υποστήριξη έρευνας, καινοτομίας και πρώτης βιομηχανικής ανάπτυξης στην αλυσίδα αξίας του Υδρογόνου» κι σε ότι αφορά την εταιρία προβλέπει «τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου και συστημάτων ηλεκτρολυτών και την δημιουργία 650 θέσεων εργασίας». 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024 15:22