Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 09:51

European Innovation Procurement Awards: Ξεκίνησε η Υποβολή των Αιτήσεων για το 2024 - 2025

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει την τέταρτη έκδοση των European Innovation Procurement Awards (EUIPA)  και καλεί τους ενδιαφερόμενους

να υποβάλλουν την αίτησή τους έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Υποστηριζόμενα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (European Innovation Council) στο πλαίσιο του Horizon Europe, τα βραβεία αυτά αναγνωρίζουν το έργο των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, φυσικών και νομικών προσώπων, για την προσπάθεια που καταβάλουν στην προώθηση και ενθάρρυνση της καινοτομίας στις προμήθειες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βοηθά στη μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε λύσεις έτοιμες για την αγορά, ενθαρρύνοντας την πρώιμη υιοθέτηση και εφαρμογή.

Τα βραβεία αναδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους οι προμήθειες καινοτομίας μπορούν να επηρεάσουν θετικά την οικονομία, δημιουργώντας βιώσιμες αγορές και αντιμετωπίζοντας κοινωνικές προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή.

Ο διαγωνισμός θα απονείμει συνολικά έξι βραβεία σε δύο κατηγορίες:

  1. Κατηγορία Αντιμετώπισης Κοινωνικών Προκλήσεων: επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που βοηθούν τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια οικονομία Μηδενικών Εκπομπών.
  2. Κατηγορία Πρωτοβουλίας Προμηθειών Καινοτομίας: περιλαμβάνει πρωτοβουλίες προμηθειών που αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις σε τομείς όπως η υγεία, οι μεταφορές, η ενέργεια και οι ΤΠΕ.

Και οι δύο κατηγορίες είναι ανοιχτές σε διάφορους τύπους προμηθειών καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων:

  • Προμηθειών έρευνας και ανάπτυξης
  • Προμηθειών καινοτόμων λύσεων
  • Πρωτοβουλιών που έδωσαν το έναυσμα για διάφορες προμήθειες καινοτομίας (π.χ., στρατηγικές, προγράμματα, σχέδια δράσης)

Σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθεί ένα βραβείο στον πρώτο νικητή (€75,000), ένα στον πρώτο επιλαχόντα (€50,000), και ένα  στον δεύτερο επιλαχόντα (€25,000). Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ή και τις συνδεδεμένες χώρες με το Horizon Europe. Οι επιλέξιμες πρακτικές προμηθειών θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει μετά την 1η Ιανουαρίου 2019. Οι νικητές και οι επιλαχόντες θα καθοριστούν με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που αναφέρονται στην ιστοσελίδα των βραβείων στην ενότητα «Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 09:54