Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 16:17

«Μύρισε»... νέα μέτρα το Μάιο

troikaΑνοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή νέων μέτρων το Μάιο, αμέσως μετά τις εκλογές, αφήνει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Όλα θα εξαρτηθούν από τη ροή είσπραξης εσόδων. Αν και επισήμως το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει προεκλογικά καμία χαλάρωση στην είσπραξη φόρων και κρατικών εσόδων, την ίδια ώρα καταρτίζει σχέδιο δράσης με την Τρόικα και την Task Force για άμεση περικοπή δαπανών, στην περίπτωση που διαφανεί κάποια υστέρηση.

 

Ουσιαστικά, για κάθε ευρώ που δεν εισπράττεται, θα μπαίνει και ισόποσο «φρένο» στην πληρωμή κονδυλίων.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν το Μάιο, στον επόμενο έλεγχο της Τρόικα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ΕΕ και ΔΝΤ αναμένεται να απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα, αν φανεί ότι η προεκλογική περίοδος ευνόησε την αύξηση των κρατικών ελλειμμάτων.

Το Μάιο θα μπουν οι βάσεις και για τα πρόσθετα μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ (τα οποία αποκάλυψε το protothema.gr), όπως θα προκύπτουν από την έκθεση δαπανών (spending review) που συντάσσει το ΚΕΠΕ και θα παραδοθεί στη νέα κυβέρνηση, για να το ενσωματώσει στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016.

Τη Μεγάλη εβδομάδα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι βασικές λεπτομέρειες και όροι (με βάση εισήγηση της ΤτΕ) για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών Τραπεζών, που θα στηριχτεί στα νέα ομόλογα του EFSF.

Ουσιαστικά, η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να γίνει με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου -και όχι με απλή υπουργική απόφαση.

Μέχρι τη Μ. Τρίτη ή Μ.Τετάρτη αναμένεται να έχει ψηφιστεί και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αποτελεί μέρος της συνθήκης χρηματοδότησης της χώρας μας.

πηγή-Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Απριλίου 2012 15:02