Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 17:25

Εκταμιεύθηκε η δόση Μαΐου "κουρεμένη" κατά 1 δισ ευρώ

moneyΕκταμιεύθηκε, σήμερα, η νέα δόση των δανείων προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν άλλες εκταμιεύσεις μετά τον Ιούνιο, έως ότου ολοκληρωθεί η νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι αν και η δόση ήταν ύψους 5,2 δισ. ευρώ και αφορούσε σε μέτρα που είχαν ήδη ληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου, τελικώς η τρόικα έκρινε ότι πρέπει να δοθούν μόνο τα 4,2 δισ. ευρώ, έπειτα από τις αντιρρήσεις ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων (Γερμανίας, Φινλανδίας, Ολλανδίας και Αυστρίας), που ζητούσαν ακόμα και το «πάγωμα» της δόσης.

Σύμφωνα με το Reuters, o κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ακόμη ότι τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα στο μέλλον, αλλά, όπως είπε, προτεραιότητα αποτελεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

Κομισιόν: Φτάνουν τα 4,2 δισ. ευρώ

«Εν ευθέτω χρόνω θα εκταμιευθεί το 1 δισ. ευρώ που απομένει από τα 5,2 δισ. ευρώ της δόσης του Μαΐου προς την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί.

Μέχρι τον Ιούνιο, προσέθεσε, «οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι καλυμμένες και η χώρα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τα 4,2 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν σήμερα».

Ο κ. Μπαγί είπε ότι το EFSF αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ, βάσει της απόφασης που έλαβε το Eurogroup τον περασμένο Φεβρουάριο και επισήμανε ότι δεν χρειάζεται νέα απόφαση από το Eurogroup για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που απομένει.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Πία Αρενκίλντε, επανέλαβε τη θέση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τιμήσει τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του Μνημονίου 2.

Επίσης, είπε πως η Κομισιόν αναμένει από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις «να συνεργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας» για να συγκροτήσουν κυβέρνηση.

πηγή-ΤΑ ΝΕΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 17:29