Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 13:00

Τα περιβαλλοντικά προσχήματα του τοπικού ΤΕΕ και η ''με ολίγην'' φαντασία βουλευτής

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιπλέον οργανισμούς του δημοσίου ονειρεύεται το τοπικό ΤΕΕ

Οι επίσημοι σύμβουλοι του κράτους είναι διάφοροι. Ένας εξ αυτών είναι και το Τ.Ε.Ε. παράρτημα δυτικής Μακεδονίας.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει υπηρεσίες και δαπάνες ενός αδηφάγου και σπάταλου δημόσιου τομέα, το ΤΕΕ έχει την "πρωτότυπη" ιδέα να προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο ΥΠΕΚΑ την ...

δημιουργία «ειδικού τομέα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) για τη Δυτική Μακεδονία με έδρα την Κοζάνη»(κλικ εδώ). Η ειδική αυτή υπηρεσία συστάθηκε το 2001 με αφορμή το γιγαντιαίο πρόγραμμα κατασκευών για τους ολυμπιακούς αγώνες, και αποτελείται από δύο τομείς: της Νοτίου Ελλάδος με έδρα την Αθήνα και της Βορείου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στον τομέα Βορείου Ελλάδος υπάγονται οι περιφέρειες: Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το site της υπηρεσίας «Βασική αρμοδιότητα της Ε.Υ.Ε.Π. είναι να διενεργεί ελέγχους για να διαπιστώνει αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι στα έργα και τις δραστηριότητες του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και να εισηγείται την επιβολή κυρώσεων. Συντονίζει τις ενέργειες μεταξύ των κεντρικών, περιφερειακών και νομαρχιακών αρχών ελέγχου και ενημερώνει την Ευρωπαϊκή ένωση».

Το τοπικό ΤΕΕ και τα μέλη του, που εποπτεύουν υπηρεσίες περιβάλλοντος στην Περιφέρεια αλλά και στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων δεν τους αρκούν οι υπάρχουσες αρμοδιότητες. Γιατί άραγε; Έχουν προβλήματα με την ειδική υπηρεσία Περιβάλλοντος; δηλαδή δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα της υπηρεσίας; Εντοπίσθηκαν στελέχη της να κάνουν τα στραβά μάτια στο περιβαλλοντικό έγκλημα όταν καλέσθηκαν να επιθεωρήσουν.

Θεωρούν ότι η Θεσσαλονίκη είναι μακριά; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Μήπως τελικά οι σύμβουλοι του κράτους στην περιφέρεια θέλουν ακόμη μεγαλύτερη πίττα, πολύ περισσότερες αρμοδιότητες μόνο και μόνο για τις αυξημένες χρηματικές αποζημιώσεις που θα προκύψουν για μισθούς και καρέκλες ευθύνης, από την δημιουργία της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών περιβάλλοντος; Ελεος! Εργαλεία υπάρχουν και μάλιστα αρκετά για να κάνουν κάποιοι επιτέλους σωστά την δουλειά τους.

Ας μην επικαλούνται ως πρόσχημα τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.

......................................................................................................

Πιστεύει οτι έχασε την εδρα
Δεν εκλέγεται η Ελσα Φωτιάδου και χάνει η ΝΔ την τρίτη έδρα στο νομό Κοζάνης διαβάζω σε διάφορα site.

Δεν θυμάμαι η ΝΔ να είχε την έδρα και να την έχασε. Η να το διατυπώσω αλλιώς, η συγκεκριμένη κυρία να έχει εκλεγεί βουλευτής και για κάποιον λόγο (επανακαταμέτρησης η ένστασης) να έχασε την έδρα . Μάλιστα φέρεται να δηλώνει (eordaia.org) ότι μετά την παραπάνω εξέλιξη, δηλαδή παρ'ότι η ΝΔ έχασε την έδρα και δεν εξελέγη η ίδια βουλευτής – όπως η ίδια θέλει να νομίζει και να μας κάνει να πιστέψουμε και εμείς – «θα συνεχίσει να είναι ενεργή και παρούσα στα πολιτικά δρώμενα».

Για το τελευταίο το καταλαβαίνω, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθε πολίτη και φυσικά στην κ. Φωτιάδου να συμμετέχει. Αρκεί να μην ξοδεύει χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Γιατί θα μείνει ως ιστορική παρακαταθήκη ''πολιτιστικής ευτέλειας'' η παράσταση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Ποντοκώμης -ηταν αντινομάρχης πολιτισμού η κ. Φωτιάδου - ντυμένη ως πρωθιέρεια και τον γνωστό Ψωμιάδη της Θεσσαλονίκης ως κομπάρσο να ανταλάσουν ανθοδέσμες. 

Αλλά για την βουλευτική έδρα έλεος. Τα αποτελέσματα των εκλογών και το πώς κατανέμονται οί έδρες είναι γνωστά από τις 18 Ιουνίου. Οι όποιες αιτιάσεις η αμφιβολίες  ανήκουν στο ψυχολογικό κομμάτι της ιστορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 19:46