Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 18:39

Για την ''Αιμοδοσία'' των Χρυσαυγιτών στην Δυτική Μακεδονία

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεν πρέπει να πέρασαν ποτέ απέξω από μονάδα αιμοληψίας και ούτε πρέπει να την έχουν δει ακόμη και στα πιο περίεργα όνειρα τους. Μιλώ για τους Χρυσαυγίτες που διοργανώνουν την Παρασκευή του απόγευμα Αιμοδοσία! και καλούν τα μέλη τους να δώσουν αίμα μόνο για τους Έλληνες! στα κατά τόπους νοσοκομεία της χώρας.

Άσχετοι και ταυτόχρονα αστοιχείωτοι

Δεν ξέρουν οτι η αιμοδοσία γενικά είναι εθελοντική και είναι πράξη προσφοράς.

Δεν ξέρουν οτι προσφέρεις αίμα και δεν γνωρίζεις ποιος άνθρωπος θα το χρειασθεί.

Δεν ξέρουν οτι προσφέροντας αίμα δεν θα μάθεις ποτέ σε πόσους έσωσες την ζωή.

Είναι οι βασικές αρχές που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Είναι μια κατάκτηση του σημερινού μας πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό δεν αλλάζει από τις κλούβιες στρακαστρούκες της Χρυσής Αυγής.

Κι όμως, όλοι αυτοί οι φουσκωτοί, αυτοί με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαυρογιάλια στο κούτελο, όλοι αυτοί που κραδαίνουν τα κοντάρια με την σημαία ως πολεμικό όπλο, δεν έμαθαν, δεν άκουσαν, δεν διάβασαν τίποτα απο τα παραπάνω.

Επίσης το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει την πανελλαδική ευθύνη της διαχείρισης όλων των αποθεμάτων αίματος που διαθέτει η χώρα και διαθέτει τα αποθέματα όπου υπάρχει ανάγκη ανεξάρτητα της φυλής του χρώματος και της εθνικότητας.

Εάν οι Χρυσαυγίτες είχαν περάσει έστω και για μια φορά από κέντρο Αιμοδοσίας θα γνώριζαν τα παραπάνω που ξέρουν ακόμη και οι μαθητές του σχολείου, από τους δασκάλους τους και από τις καμπάνιες των δραστήριων εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής.

Ακόμη θα γνώριζαν ότι και στις εντελώς έκτακτες περιπτώσεις αιμοδοσίας όταν κάποιο πρόσωπο κινδυνεύει η ζωή του, το αίμα που προσφέρεται αναπληρώνει τα αποθέματα της τράπεζας των νοσοκομειακών μονάδων.

Τέλος πάντων, ας γνωρίζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και όποιος άλλος ότι, δίδοντας εθελοντικά αίμα σώζεις την ζωή:

- του μετανάστη από το Πακιστάν που βρέθηκε ξημερώματα μαχαιρωμένος,

- της γυναίκας από την Νιγηρία που γεννά το μωρό της σε μαιευτήριο της Αθήνας,

- του Αιγύπτιου που πάσχει από Μεσογειακή αναιμία,

- του Σκοπιανού που νοσηλεύεται σε μονάδα της Θεσσαλονίκης,

- του Δημήτρη που είναι οροθετικός,

- της Ζβετλάνας που μένει στην γειτονιά μου, 

- ακόμη και του δικού σου γείτονα.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης οριοθετεί με τον πιο σαφή τρόπο τα πράγματα για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και κάποιος ισχυριστεί οτι δεν ήξερε. Κλικ εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 22:54