Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 19:53

Τοπικός πολιτικός πυρετός για το Πανεπιστήμιο - Μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής που ίσως ανατρέψει τα δεδομένα

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι Αυτοδιοικητικοί

Πυρετός διαβουλεύσεων και επαφών για το μέλλον του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας από την ενδεχόμενη εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά. Σχεδόν όλοι το σύνολο των Αυτοδιοικητικών έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί με την μεταφορά των τμημάτων στην Θεσσαλονίκη και τρέχουν να προλάβουν το τρένο. Ο Περιφερειάρχης Γ. Δακής και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Σόκουτης εκτός από την εθυμοτυπική συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο ...

είδαν και πρόσωπα πέριξ του Μαξίμου που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την έκβαση του προβλήματος δηλαδή να παραμείνει το Πανεπιστήμιο ως έχει. Το πολιτικό παρελθόν του Γ. Σόκουτη βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Λ. Μαλούτας τα είπε με τον υπουργό κατά την διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ. Ενώ σήμερα με ανακοίνωσή του ζητά την αγωνιστική κινητοποίηση των φορέων ώστε να παραμείνουν οι πυλώνες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή.

Επιστολή στο Μαξίμου και στον υπουργό Παιδείας έστειλε η πρόεδρος Παρασκευή Βρυζίδου και το ΔΣ της ΠΕΔ  Δυτικής Μακεδονίας.

Βουλευτές σε σιγή ασυρμάτου

Οι βουλευτές με εξαίρεση τον Κουκουλόπουλο -ο οποίος πρότεινε στο περιφερειακό συμβούλιο την λύση της Ομοσπονδοποίησης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , - αποφεύγουν να εκτεθούν δημόσια στις διεργασίες και συζητήσεις που γίνονται. Το γνωρίζουν άλλωστε ότι η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε Βατερλό για την περιοχή και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υπάρχει έστω και φωτογραφία τους που να τους συνδέει με το θέμα.

Η αποκάλυψη, που αλλάζει τα δεδομένα

Εντύπωση προκαλεί η δήλωση της εκπροσώπου των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κ. Μαρίνας Βέζου στην εκπομπή του Θόδωρου Καρυπίδη στο Flash ότι αναμένεται την Δευτέρα να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η διαδικασία εξέλιξης στην βαθμίδα καθηγητή δύο αναπληρωτών καθηγητών του τμήματος Βαλκανικών σπουδών στην Φλώρινα. Η εξέλιξη αυτή μόλις ολοκληρωθεί δημιουργεί νέα δεδομένα στο Πανεπιστήμιο αφού το τμήμα Βαλκανικών σπουδών με την εξέλιξη του ενός σε καθηγητή γίνεται αυτόνομο. Έτσι το Πανεπιστήμιο αποκτά τέσσερα αυτόνομα τμήματα, άρα μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή Πρυτανικών αρχών. Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε η κ. Μαρίνα Βέζου στην εκπομπή η όλη διαδικασία της εξέλιξης των καθηγητών μέχρι και την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για να οδηγηθεί το Πανεπιστήμιο σε εκλογή Πρυτανικών αρχών θα διαρκέσει περί τις 75 ημέρες.

Το γεγονός είναι αποκαλυπτικό και δεν ξέρω εάν η παραπάνω εξέλιξη είναι γνωστή σε όσους έχουν αναλάβει τις επαφές και το έργο της πολιτικής διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους παράγοντες.
Την Δευτέρα συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου προκειμένου να αποφασίσει για τις προτάσεις και το σχέδιο ανάπτυξης που έχει ζητήσει ο κ. Αρβανιτόπουλος στα πλαίσια της διαβούλευσης από τις κατά τόπους πανεπιστημιακές αρχές.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 20:42