Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 10:27

Πιέσεις, διαγκωνισμοί και στο βάθος η πρόταση για Πανεπιστήμιο Κεντροδυτικής Μακεδονίας

paraskinioΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανοικτό παραμένει το θέμα του Πανεπιστημίου

Η κ. Ευγενία Ουζουνίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Κοζάνης όπως ανέφερε στο vetonews.gr ήταν εκείνη που οργάνωσε την χθεσινή συνάντηση των βουλευτών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και έκλεισε το ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας κ, Κ. Αρβανιτόπουλο. Σύμφωνα με..

δηλώσεις της στο Vetonews στην υπόθεση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παραμένουν όλα ανοικτά με τον υπουργό να μην θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς αυτό το θέμα. Καθ'όλη την διάρκεια της σύσκεψης με τους βουλευτές φάνηκε να αντιλαμβάνεται την σημασία της αυτοτέλειας του πανεπιστημίου και να δηλώνει ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις και σχέδια χωρίς όμως να τα αποκαλύπτει. Τα μόνο ξεκάθαρο σημείο που φάνηκε να ανακοινώνει σχεδόν επίσημα στους βουλευτές ήταν το τμήμα Μαιευτικής που παραμένει με κάποιες σκέψεις για ενεργοποίηση του ΦΕΚ για την περίπτωση του τμήματος Εργοθεραπείας. Για το ακανθώδες θέμα της έδρας της ΣΔΟ και της μεταφοράς του τμήματος διοίκησης στην Καστοριά φάνηκε να το σκέφτεται δηλώνοντας ότι δεν έχει ακόμη αποφασισθεί τίποτε μιας και υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και διαφορετικές απόψεις από την διοίκηση του ιδρύματος. Για όλα τα υπόλοιπα φαίνεται να παραμένουν ως έχουν από την γνωστοποίηση του σχεδίου Αθηνά που έχει ανακοινωθεί.

 

Πανεπιστήμιο Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Ο Βουλευτής της Π.Ε.Κοζάνης της ΝΔ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος διατύπωσε την εναλλακτική πρόταση το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας να ενσωματώσει τα τρία Πανεπιστημιακά τμήματα που υπάρχουν στην Ημαθία και την Πέλλα και να αποτελέσουν το νέο Πανεπιστήμιο κεντροδυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη. Η αλήθεια πάντως είναι ότι στην Βέροια λειτουργεί το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας που ανήκει στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ στην Νάουσα και την Έδεσσα λειτουργούν δύο τμήματα που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, της Διοίκησης Τεχνολογίας και του τμήματος Μάρκετινγκ και Διοικητικών λειτουργιών τα οποία έχουν καθαρά Οικονομικό προσανατολισμό τον οποίο όμως δεν διαθέτει το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας. Το Πολυτεχνικό τμήμα της Βέροιας μπορεί να έχει συνάφεια με τον προσανατολισμό των τμημάτων της Κοζάνης αλλά η όποια προσπάθεια θα προσκρούσει σε ισχυρά ακαδημαϊκά συμφέροντα (καθηγητές) που επιθυμούν το τμήμα να λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχει και σχετική απόφαση από το 2011 της κοσμητείας της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ που ζητά ο τμήμα να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Απλά το τμήμα μένει στην Βέροια κατόπιν ισχυρών πιέσεων των τοπικών αρχών.

Το ''Αθηνά''δεν πάει στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων

Απόφαση της τελευταίας στιγμής απο τον Αρβανιτόπουλο που την απέδωσε επισήμως στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ λόγω των συνεδριακών του διαδικασιών. Ανεπισήμως βολεύει τους πάντες μιάς και τις επόμενες ημέρες θα σκηθούν όλες οι ποιτικές πιέσεις για να επιτύχουν οι θιγόμενοι τα περισσότερα. Στην αναμονή για το αποτέλεσμα της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Γ. Δακή

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 09:55