Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 17:40

Με αγωγή ζητούν 90.000 € απο τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά για τις αποκαλύψεις στις υποθέσεις Λεούδη

Οι δύο απο τους αδελφούς Χατζηνικολάου και ο δημοσιογράφος Σπύρος Κουταβάς (δεξια κορυφή) Οι δύο απο τους αδελφούς Χατζηνικολάου και ο δημοσιογράφος Σπύρος Κουταβάς (δεξια κορυφή)

Η Αφοι Χατζηνικολάου με αγωγή  ζητούν από το vetonews.gr αλλά και από τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά το ποσό των 90.000 € ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Ζητούν μάλιστα την φυλάκιση του δημοσιογράφου για ένα έτος.

Στην αγωγή τους ισχυρίζονται ότι ''ψευδώς αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του Vetonews ότι διαχειρίστηκαν το ποσό των 762.000 € μέσω συμβάσεων της περιφέρειας και οτι οι δουλειές τους δεν πάνε καλά απο τότε που ενεπλάκη το ονομά τους στην υπόθεση''.  Μάλιστα δηλώνουν ότι η ζημιά που έχουν υποστεί είναι πολλαπλάσια και οτι επιφυλάσονται να κάνουν και δεύτερη αγωγή! για δημοσίευμα πάλι του Vetonews που αφορά τα δεκαπενταχίλιαρα του τοπικού πόρου. Οπως σημειώνουν έχουν επίσης υποστεί ηθική βλάβη!. Στο βίντεο που ακολουθεί ο τότε γενικός γραμματέας κ. Γ. Κίρκος κατά την συνεντευξή του στους δημοσιογράφους, μνημονεύει ονόματα επιχειρηματιών που εμπλέκονται στα 15χίλιαρα του τοπικού πόρου. Στα ονόματα που αναφέρει ο πρώην γενικός  υπάρχει και στενό συγγενικό τους πρόσωπο. Τί σύμπτωση;

Οι αφοι Χατζηνικολάου πριν απο δύο χρόνια με άλλη αγωγή τους που έκαναν πάλι στο Vetonews ζητούσαν 760.000 €. Τόσα μάλλον ειναι τα χρήματα που εκτίμησαν αρχικά οτι αποτιμάται η ζημιά τους. Ομως μετά απο δύο χρόνια σκέψεων και προβληματισμών διαπίστωσαν οτι δεν ειναι τόσο μεγάλη η ζημιά που έχουν υποστεί, έτσι παραιτήθηκαν της πρώτης αγωγής. Στην συνέχεια επανήλθαν με άλλη και αντίτιμο αποζημίωσης μικρότερο. Εκαναν προσθέσεις, αφαιρέσεις και πολλαπλασιασμούς όπου διαπίστωσαν οτι έκαναν λάθος στους υπολογισμούς τους - και ένεκα κρίσεως - τώρα, ικανοποιούνται με μόλις  90.000 €!.  

Το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας αναφέρθηκε αρχικά από το vetonews και στην συνέχεια από τoν πρώην γενικό γραμματέα της περιφέρειας Γ. Κίρκο, όταν ανακοίνωσε τα πορίσματα και τα συμπεράσματα των ΕΔΕ που έγιναν στην περιφέρεια για την διαχείριση των χρημάτων του προγράμματος Τεχνικής στήριξης και των χρημάτων του τοπικού πόρου. Επι τη ευκαιρία να αναφέρουμε οτι σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία με την υπόθεση του προγράμματος δημοσιότητας που αποκάλυψε το Vetonews έφυγε απο τα χέρια του Εισαγελέα Κοζάνης και αυτή την ώρα βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή οπου αναμένεται να καλέσει τους εμπλεκόμενους ως υπόπτους. Υπομονή λοιπόν.

Οι αφοί Χατζηνικολάου εκδίδουν την εφημερίδα kosmos, στην οποία οι ίδιοι είναι Διευθυντές, διευθυντές σύνταξης, εκδότες κλπ, διαθέτουν επίσης ραδιοφωνικό σταθμό ενώ παράλληλα τα ίδια πρόσωπα, τα τελευταία χρόνια είναι απο τους σταθερούς προμηθευτές του εν γένει δημοσίου στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας. Ο ένας μάλιστα για περίπου ένα χρόνο διετέλεσε στενός συνεργάτης του πρώην Περιφερειάρχη Α. Λεούδη στο γραφείο τύπου. Το σχετικό link απο την διάυγεια, με ορισμένα οικονομικά στοιχεία απο πληρωμές δημοσίου των τελευταίων τριών χρόνων είναι χαρακτηριστικό.

Οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που είναι και  ταυτόχρονα σημαντικοί προμηθευτές  πάσης φύσεως παροχής υπηρεσίας του δημοσίου δεν μπορεί να μένουν έξω απο τον χορό της δημοσιογραφικής έρευνας και κριτική ειδικά οταν διαπιστώνονται νεφελώδη σημεία στην διαχείρηση του δημόσιου χρήματος.  Είναι κοινά αποδεκτό οτι η ευαισθησία της κοινής γνώμης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν οι εν γένει προμηθευτές δημοσίου διαθέτουν και την ταυτότητα του ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης.

Οι ίδιοι, παρότι ιδιοκτήτες εφημερίδας και ραδιοφώνου, δεν μπήκαν καν στον κόπο για διευκρινήσεις η δηλώσεις επί του θέματος, ακόμη και στην εφημερίδα που εκδίδουν, δεν ζήτησαν διόρθωση η επανόρθωση του ρεπορτάζ παραθέτοντας στοιχεία που θα μπορούσαν να καταδείξουν την ψευδότητα των ισχυρισμών του δημοσιεύματος και την επανόρθωση του δημοσιογράφου.  Στην προκειμένη περίπτωση αδιαφόρησαν για την δεοντολογία, την δημοσιογραφική πρακτική και την Ελευθεροτυπία, αγνοώντας την δική τους ιδιότητα, του δημοσιογράφου, του διευθυντή και του εκδότη που είναι αποτυπωμένη στην ταυτότητα της εφημερίδας τους. Είναι φανερό, οτι δεν τους ενδιαφέρει το ρητό του φιλέλληνα Μάγιερ «Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης»: γραμμένο με μεγάλα γράμματα στην πρόσοψη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ,  αλλά οι άλλες δουλειές και αυτές θέλουν να προστατέψουν.  Ετσι διάλεξαν -ως βολικότερο - το ρόλο του επιχειρηματία που επλήγη απο τον δημοσιογράφο και προτίμησαν την αγωγή και ως μέσο την αποζημίωση, με 760.000 € που στην συνέχεια έγιναν 90.000 €. Το έκαναν για προκαλέσουν την φίμωση και την οικονομική αδυναμία του ΜΜΕ αλλά και του δημοσιογράφου. Γνωστή τακτική που έχει καταδικαστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο απο όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις και την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Δημοσιογράφων. 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα vetonews.gr και το ραδιόφωνο veto91fm  έχουν πολεμηθεί οσο κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης στην δυτική Μακεδονία. Εχουν ασκηθεί μηνύσεις αγωγές ακόμη και απόπειρες ληστείας και δολιοφθοράς των εγκαταστάσεων εκπομπής κεραίας στο Μεταξά Κοζάνης. Για τα παραπάνω έχουν γίνει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου στο ΑΤ ΣΕΡΒΙΩΝ. Επίσης έχουν γίνει αρκετές ''ανώνυμες'' καταγγελίες στο ΕΣΡ για το ραδιόφωνο, με βασικό κορμό οτι ''δήθεν'' κάνει ενημέρωση ενώ δεν δικαιούται. Εχουν καταλογισθεί πρόστιμα 5000 € και η υπόθεση εξετάζεται στο Συμβούλιο Επικρατείας όπως και εκατοντάδες άλλες αντίστοιχες αποφάσεις για άλλα μμε της χώρας ως μή σύννομες. Tην ίδια χρονική στιγμή που συμβαίνουν ολα αυτά, άλλα ραδιόφωνα στην περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης προβαίνουν στο ''δήθεν παράπτωμα'' της ενημέρωσης χωρίς να ασχολείται κανείς μαζί τους. Γιατί άραγε;

Η απάντηση ειναι απλή. Πολλές απο τις έρευνες που πραγματοποιήσαμε, πήραν πανελλήνια διάσταση με αναδημοσιεύσεις σε μεγάλες εφημερίδες και  οι οποίες έθιξαν μεγάλα συμφέροντα που κατά καιρούς είχαν και έχουν πάρε - δώσε με το δημόσιο χρήμα. Λέμε λοπόν, σε όλους αυτούς τους κρυφούς καλοθελητές με την κουκούλα αλλά  και τους φανερούς, οτι δεν θα τους κάνουμε το χατήρι.   

Με αφορμή την σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη για την λίστα Λαγκάρντ γράφαμε στο vetonews''Εχουμε πόλεμο απέναντι στην φοροδιαφυγή και σε κάθε λογής πρόσωπα που ροκάνισαν και λεηάτησαν τον πλούτο της χώρας. Η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων δεν είναι πάνω απο την σωτηρία της χώρας και των πολιτών της που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Όλα στο φώς λοιπόν .....Ας μην ξεχνούν λοιπόν οι κάθε είδους επίδοξοι μηνυτές ότι «η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης'' (Vetonews 28/10/2012)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 21:28