Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2014 01:09

Ο μονόλογος του Θ. Καρυπίδη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης που θα αναμετρηθεί με τον Γ. Δακή στο Β γύρο των εκλογών επέλεξε το κανάλι του -ιδιοκτησίας της συζύγους του – για να δώσει την πρώτη του συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της περιοχής.

Στο ''ρόλο'' του δημοσιογράφου ο υπάλληλος της ΑΝΚΟ κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος. Μια κακόγουστη καρικατούρα συνέντευξης, χωρίς ερωτήσεις, με απαντήσεις μακρόσυρτους λόγους και μ'ένα Θόδωρο Καρυπίδη σε ρόλο ''προέδρου''.

Θα'χετε δει συνεντεύξεις ''πρόεδρων'', τις καταλαβαίνει κανείς από τα πολλά «εγώ» που ακούει. Το «εγώ» στους προέδρους είναι σπουδαίο πράμα. Συνδέεται με το «όραμα» που μόνο ο πρόεδρος μπορεί να μιλά γιαυτό και οι ''άλλοι'' θα το χειροκροτούν. Ο Θόδωρος Καρυπίδης «ως πρόεδρος» επέλεξε αυτό το είδος μονολόγου για να εξηγήσει το ''όραμα'' του στους πολίτες της Περιφέρειας που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Παρότι τον ίδιο και την αποφασιστικότητά του -σύμφωνα με δικά του λεγόμενα- φοβήθηκαν ''οι αμερικανοεβραίοι, τα εγχώρια συμφέροντα και οι υπάλληλοι τους'', ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης δείλιασε μπροστά στην πρόκληση ενός κανονικού και οργανωμένου διαλόγου εντός του καναλιού του, με επαγγελματίες δημοσιογράφους που θα έθεταν ερωτήσεις τόσο στον ίδιο όσο και στον Γ. Δακή. Προτίμησε την σιγουριά του ασφαλούς μονολόγου και την χρησιμοποίηση του καναλιού του για την πολιτική του επιδίωξη. Η Π.Ε. Κοζάνης, η ενημέρωση, οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες έχουν υποφέρει απο τέτοιες πρακτικές στο παρελθόν.  

Η νοοτροπία καναλάρχη και του εκκολαπτόμενου πολιτικού Θόδωρου Καρυπίδη, μας γύρισε πίσω, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, στις πρακτικές ενός αλλου καναλάρχη, που ήταν και πολιτικός,  που επέτρεπε τον δημοσιογραφικό - πολιτικό διάλογο στο κανάλι του μέχρι όπου άρχιζαν οι δικές του πολιτικές επιδιώξεις. Τότε αλλά και τώρα το θύμα είναι η δημοσιογραφία, ο πολίτης και φυσικά και η πλουραλιστική ενημέρωση του.
 "Tο τηλεοπτικό τοπίο ΔΕΝ άλλαξε" Θόδωρε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 10:12